Псалъэжь: Акъылыр жьыгъэ-щIагъэкъым.
ПсынщIэрыпсалъэ: Бадэ бадзэ къеубыд, Бадэ бадзэм иреуд.
ГушыIэ: Псы емыжэхым, бдзэжьейр къыхэпхынукъым.
Къуажыхь: Емынэ нэф, щIы гъэуфэрэнкI. (ПхъэIэщэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Хугу хьэнтхъупс, шэкIэ щIауэ / Суп пшенный молочный

  Хугу хьэнтхъупс, шэкIэ щIауэ, Суп пшенный молочный
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр

Хугуу — г 50

Псыуэ — г 200

Шэуэ — г 400

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

Бжьын гъэлыбжьам:

Тхъууэ — г 15

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 15

Шыбжий сыр хьэжауэ — узыхуейм хуэдиз

 

 

Хугу лъэсар шыгъу зыхэдза псы къэкъуалъэм хакIутэ, чымчыркIэ зэIащIэурэ. Тхъурымбэр къытрах, мафIэр щабэ ящIри, дакъикъэ 12-15-кIэ ягъавэ. ИтIанэ зэIащIэурэ шэ гъэпщта щIакIэ. МафIэр щабэ ящIри, хьэзыр хъуху ягъавэ, къимыкIын щхьэкIэ зэзэмызэ зэIащIэурэ. Хьэзыр хъуа хьэнтхъупсыр пэшхьэкум къытрахри бжьын гъэлыбжьа традзэ. Шыуаныщхьэр трапIэжри дакъикъитху-хыкIэ щагъэт. Iэнэм фалъэм иту трагъэувэ. ЩIакхъуэ е лэкъум дашх.

  Хугу хьэнтхъупс, шэкIэ щIауэ, Суп пшенный молочный
Расход продуктов на 1 порции:   Способ приготовления
Пшено — 50 г

Вода — 200 г

Молоко — 400 г

Соль — по вкусу

Для поджарки:

Топленое масло — 15 г

Репчатый лук очищенный — 15 г

Перец красный острый молотый — по вкусу

  Подготовленное пшено закладывают в кипящую подсоленную воду и, снимая пену шумовкой, варят на слабом огне, накрыв крышкой 12—15 мин. Затем, перемешивая, заливают горячим молоком, Варят на слабом огне, периодически перемешивая, не допуская выкипания молока, до готовности. Готовый суп снимают с плиты, заправляют поджаркой из лука, накрывают крышкой и дают отстояться 5—6 мин для улучшения вкуса и аромата.

Подают в горячем виде с хлебом и лакумами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 20

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: