Псалъэжь: Дахэр зыгъэдахэр и щэнщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Пыжь пызу пыту жыг.
ГушыIэ: Сылэжьэнщ жысIати, мыбыи Интернет щыIэщ…
Къуажыхь: ГъуэгунапщIэм джатэ телъщ. (Блэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

ХьэлIамэпс / Суп на отваре хатламы

ЗэраупщэфIыр
Нартыху хьэлIамэ е хьэлIамэ цIывынэ ягъэва иужь, абы къыщIэвыкIар Iув мэхъу. а хьэлIамэпсым хьэнтхъупс къыхащIыкI. ХьэлIамэпсыр шыуаным иракIэри, зэ къытрагъэкъуалъэ, шыгъу хадзэри, дакъикъитху-хыкIэ къагъэкъуалъэ. ИтIанэ абы шыбжий хэлъу тхъукIэ гъэлыбжьа бжьын традзэ. Шыуаныщхьэр трапIэжри, мафIэ щабэм тету дакъикъищ-плIыкIэ къагъэкъуалъэ. Зэрыпщтыру фалъэ куум иракIэри яшх. ХьэлIамэ, чыржын, щIакхъуэ дашх.

 

Способ приготовления

Отвар, в котором варилась хатлама (клецки) или хатлама из куку­рузной муки, густеет из-за крахмала — как жидкий суп. Чтобы при­готовить суп отвар наливают в котел, доводят до кипения, солят и варят при слабом кипении 5—6 мин. Затем суп заправляют поджар­кой из лука и перца, накрывают крышкой и на слабом огне кипятят 3—4 мин.

Подают в горячем виде с хатламой, хлебом, киржинами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 9

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: