Псалъэжь: НысащIэ къамышэм щауэ хурашыж.
ПсынщIэрыпсалъэ: Жамыбгъэ бгъэгу хужь мэжьэгъуашхэ.
ГушыIэ: Сыт хуэдиз сымыщIа иджыри сымыщIэныр сыт хуэдиз
Къуажыхь: Зи щхьэр матэ, зи кIэр топ. (Аслъэн)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

ХьэкулъэкIэ гъэжьа кIэртIоф / Картофель, запеченный в духовке

  ХьэкулъэкIэ гъэжьа кIэртIоф, Картофель, запеченный в духовке
 Халъхьэхэр (цIыхуищ Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр

КIэртIоф укъэбзауэ — г 735

Псыуэ — г 50

Бжьын цIынэу — г 170

Шатэпсу — г 650

Кхъуей цIынэу — г 150

Шатэу — г 100

Шыгъуу, шыбжийуэ, джэдгыну — узыхуейм хуэдиз

 

 

Мыр зэрагъэхьэзырыр тебэ цIыкIущ. КIэртIофыр яукъэбз, псы щIыIэкIэ ятхьэщIри, хъурей пIащIэурэ яупщIатэ. Тебэм псы щIыIэ иракIэри, кIэртIоф упщIэтар зы сатырэу иралъхьэ, абы шыгъу, шыбжий плъыжь, джэдгын тракIутэ, шатэпс тракГэжри, бжьын цIынэ упщIэта трагъэщэщэж. Аргуэру апхуэдэ сатыр иралъхьэ. Апхуэдэурэ тебэм из ящI. ИщIыIу дыдэм телъ сатырэм шыгъу трагъэщащэ, пIащIэ цIыкIуурэ кхъуей цIынэ яупщIатэри зэхуэдэурэ тралъхьэ.

Абы шатэ тракIэжри, хьэкулъэм ирагъэувэ. МафIэр мыин дыдэу, кIэртIофыр зэIамыщIэу дакъикъэ 27-30-кIэ ягъажьэ. КIэртIоф жьам и щхьэр тхъуэплъ дахэу щытын хуейщ. Тебэм зэрилъу Iэнэм трагъэувэри пщтыру яшх. ПIастэ, лэкъум, щIакхъуэ дашх.

  ХьэкулъэкIэ гъэжьа кIэртIоф, Картофель, запеченный в духовке
Расход продуктов на 3 порции:   Способ приготовления
Картофель очищенный — 735 г

Вода — 50 г

Зеленый лук — 170 г

Сливки — 650 г

Сыр свежий —150 г

Сметана — 100 г

Перец, соль, чабрец — по вкусу

 

Блюдо готовится на порционной сковороде.

Картофель очищают, моют в холодной воде и нарезают тонкими кружочками. В сковороду наливают немного холодной воды, на­резанный картофель кладут в один слой, солят, перчат, посыпают чабрецом, заливают сливками, добавляют нарезанный зеленый лук. Сверху укладывают слой картофеля, затем поочередно слоями все ингредиенты и так до тех пор, пока не заполнится сковорода. Карто­фель, находящийся сверху, солят и выкладывают на него тонко наре­занный свежий сыр. Все это заливают сметаной и помещают в духов­ку. На медленном огне запекают 27—30 мин, до готовности. Верхний слой картофеля должен покрыться золотистой корочкой.

Подают на стол в горячем виде прямо в сковороде. Едят с пастой, лакумами, хлебом.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 4

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: