Псалъэжь: КъохьэлъэкIми, кIэкъинэ зумыщI.
ПсынщIэрыпсалъэ: Зазэ и зэзыр зэзэмызэ мэуз.
ГушыIэ: Сыт хуэдиз сымыщIа иджыри сымыщIэныр сыт хуэдиз
Къуажыхь: Ди хъурей шыгъулъэщ. (Фэлъыркъэб)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Хьэгулывэ хьэнтхъупс, шэкIэ щIауэ, фошыгъу хэлъу / Суп из перловой крупы на молоке, сладкий

  Хьэгулывэ хьэнтхъупс, шэкIэ щIауэ, фошыгъу хэлъу, Суп из перловой крупы на молоке, сладкий
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Хьэгулывэу — г 50

Псыуэ — г 1000

Шэуэ — г 500

Фошыгъуу- г 15

Шатэпсу — г 30

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

 

  ФIыуэ лъэса хьэгулывэр сыхьэтрэ ныкъуэкIэ-тIукIэ псыкIэ ягъавэ, тхъурымбэр къытрахыурэ, зэIэщIэурэ. а псыр иракIут. Хьэгулывэр шыбзэм иралъхьэри псывэ щIэкIэурэ ялъэс. Хьэгулывэ лъэсар шэ пщтыр зэрыт шыуаным халъхьэ зэIэщIэурэ. Шыгъу мащIэу хадзэри, мафIэ щабэм тету ягъавэ, итIэнэ фошыгъу халъхьэри, зэIэщIэурэ хьэзыр хъуху дакъикъи 10-15-кIэ ягъавэ. Хьэзыр хъуа хьэнтхъупсыр фалъэм иракIэ, шатэпс тракIэжри пщтыру ираф. ЩIэкхъуэ, лэкъум дашх.

  Хьэгулывэ хьэнтхъупс, шэкIэ щIауэ, фошыгъу хэлъу, Суп из перловой крупы на молоке, сладкий
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления
Перловая крупа — 50 г

Вода — 1000 г

Молоко — 500 г

Сахар — 15 г

Сливки — 30 г

Соль — по вкусу

 

Подготовленную крупу варят на воде, снимая пену 1,5 — 2 часа. От­вар сливают, крупу промывают кипятком (чтобы удалить слизь), сно­ва закладывают в котел, заливают горячим молоком, добавляют соль, сахар, перемешивая, доводят до кипения и варят на слабом огне до готовности 10—15 мин.

Подают в горячем виде, полив сливками. Едят с хлебом, лакумами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 5

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: