Псалъэжь: Зы гъэм шкIэщ, етIуанэм жэмщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Набдзэ и бдзапцIэр егъэцIу.
ГушыIэ: ЦIыхухэр зэкъуэшщ, ауэ псори акъылкIэкъым.
Къуажыхь: Мэзым ибгъу, вым и бгъуитI. (Выуэч)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Уэркъ хьэнтхъупс / Суп по-княжески

ЗэраупщэфIыр
Пасэрей пIастэ щащIкIэ, хугу хьэдзэхэр зэрыкIащ щыжаIэм деж, бэлагъкIэ пщын щIамыдзэ щIыкIэ хьэнтхъупсыр Iуву къыщхьэщах. Ар фалъэ куум иракIэ, абы кхъуей цIынэ хэхагъащIэ, шыгъу темыудауэ, цIыкIу-цIыкIуурэ зэпаупщIри халъхьэ, къундэпсокIэ зэIахыжри пщтыру ираф. Хьэнтхъупсыр сэбэпщ зи кIэтIий узхэм я дежкIэ.

 

Способ приготовления

Для супа по-княжески готовят пшенную пасту. В конце приготовле­ния пасты с поверхности снимают черпаком набухшие зерна пшена вместе с частью отвара (на 1 порцию, примерно, 400 г густой горячей массы), наливают в глубокую тарелку, добавляют свежий несоленый измельченный сыр, кундапсо (вторичную сыворотку), перемешивают и едят в горячем виде ложкой.

Суп полезен при заболеваниях кишечника.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 20

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: