Псалъэжь: ПхъэIэщэ вийм зэдащтэмэ, щIыгулъ къагъазэ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Жамыбгъэ бгъэгу хужь мэжьэгъуашхэ.
ГушыIэ: Щхьэр узым - пфIэтщ.
Къуажыхь: Уд бын ди бжыхь гъуанэ къыдоплъ. ((Шыбжий)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Шыбжий шыгъу / Перцовая соль

  Шыбжий шыгъу, Перцовая соль
 Халъхьэхэр:   ЗэраупщэфIыр
Шыбжий сыр мыхьэжауэ — г 2000
Шыгъуу — г 2000

 

  Шыбжий сыр гъэгъуар ятхьэщI, псы щIакIэ, и кIыр къыпачри тIууэ зэгуагъэж, жылэхэр кърагъэщэщ, шыбжийр ягъэгъущ. ИтIанэ щхьэл цIыкIукIэ шыгъури шыбжийри тIэу-щэ яхьэж, щабабзэ хъуху. Шыгъури шыбжийри кофехьэжымкIэ пхьэж мэхъу. ИтIанэ а шыбжий шыгъу хьэжар 6анкI гъущэ цIыкIум иракIутэри гъущапIэ щагъэтщ и щхьэр быдэу тепIауэ. ЩIымахуэ псом къагъэсэбэп, шхыныгъуэ щащIкIэ халъхьэ. Дашх кIэртIоф гъэва.

  Шыбжий шыгъу, Перцовая соль
Расход продуктов:   Способ приготовления
Перец стручковый острый сушеный красный — 2000 г

Соль — 2000 г

 

 

Перец стручковый острый сушеный промывают холодной водой, плодоножку срывают, разрезают перец вдоль на 2 части, вынимают семена и обсушивают. Затем соль и перец перемалывают на ручной мельнице 2—3 раза, пока они не превратятся в порошок (можно так­же смолоть специи в кофемолке). Затем полученную перцовую соль кладут в стеклянную посуду, закрывают плотно крышкой. Хранят в сухом месте.

Перцовую соль заготавливают на зиму. Используют при приго­товлении различных блюд, также можно добавлять в картофельное пюре.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 19

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: