Псалъэжь: Къыпхуэчэфым къыпхуищIа хуэдэщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Лэныстэ-мастэ-къэбыстэ пIастэ.
ГушыIэ: Сэ жысIахэр си Iуэхужщ, ауэ уэ зыхэпхар сщIэкъым…
Къуажыхь: Махуэм къолъых, жэщым долъей. (Джэд)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Шыбжиитхъу (шыбжииплъ) / Перцовое топленое масло

  Шыбжиитхъу (шыбжииплъ), Перцовое топленое масло
 Халъхьэхэр:   ЗэраупщэфIыр
Тхъууэ — г 50

Шыбжий сыр хьэжауэ — г 50

  Тхъу гъэвэжар шыуаным иралъхьэри ягъэткIу. Абы чымчыркIэ зэIащIэурэ шыбжий хьэжар хакIутэ. Тхъур тхъуэплъ дахэу къриIэхукIэ мафIэ щабэм тету ягъажьэ. Шыуаныр пэшхьэкум къытрахыжри, дакъикъи 4-5-кIэ щагъэтщ, шыбжий сахуэ сытхэр шыуан лъабжьэм щIэтIысыкIын щхьэкIэ. АдэкIэ шыбжиитхъу къабзэр щхьэщагъэжри хьэкъущыкъу гъущэм иракIэри ягъэдииж. и щхьэр тепIауэ щIыIапIэм щызэрахьэ. Шыбжиитхъур къагъэсэбэп хьэнтхъупс, лыхэкI, шыпс, гъэшхэкI шхыныгъуэхэр щащIкIэ. Шыбжиитхъур зэIымыхьэу куэдрэ щытщ.

  Шыбжиитхъу (шыбжииплъ), Перцовое топленое масло
Расход продуктов:   Способ приготовления

Топленое масло — 200 г

Перец острый, красный молотый — 50 г

 

 

В котле растапливают масло, перемешивая, добавляют перец моло­тый острый, пассеруют на очень слабом огне до тех пор, пока масло не станет красноватого оттенка. Котел снимают с плиты и настаивают 5—6 мин. На дне котла остается осадок. Затем из котла сливают чи­стое перцовое масло в сухую посуду и охлаждают. Хранят под закры­той крышкой на холоде.

Перцовое масло можно использовать при приготовлении супов, соусов, блюд из мяса и птицы и т.д. Перцовое масло может долго хра­ниться в прохладном месте.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 14

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: