Псалъэжь: Малъхъэр хъумэ – къанщ, мыхъумэ – шыдщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Лэныстэ-мастэ-къэбыстэ пIастэ.
ГушыIэ: Си нэм езгъэплъати, азбукэр зэзгъэщIэну къызжаIащ.
Къуажыхь: Хьэжыгъэ нэкIу, дэпкъ екIуэж. (Кхъузанэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

ЩIэрыкIуэ упщIэта / Салат из топинамбура

  ЩIэрыкIуэ упщIэта, Салат из топинамбура
 Халъхьэхэр (цIыхуиплI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
ЩIэрыкIуэу — г 500

Жэгундэ плъыжьу — г 400

Бжьыныщхьэ упщIэтауэ — г 100

Шатэу — узыхуейм хуэдиз

 

ЩIэрыкIуэри жэгундэ плъыжьри псы щIыIэкIэ ятхьэщI. Жэгундэр яукъэбз, щIэрыкIуэр яукъэбзыркъым. ЩIэрыкIуэри жэгундэри щимэ пIащIэ цIыкIуурэ яупщIатэ. Бжьыныщхьэ укъэбзар мазэ ныкъуэм ещхьу пIащIэ цIыкIуурэ яупщIатэ. а псори хьэкъущыкъу мыулъийм иралъхьэри фIыуэ зэIащIэ, шатэ хакIэри зэ зэIащIэж. ЩхьэтепIэ тепIауэ дакъикъэ 15-20-кIэ щIыIапIэм щIагъэтщ, нэхъ зэхэшыпсыхьын щхьэкIэ. Iэнэм тепщэчкIэ трагъэувэ. ЩIакхъуэ е лэкъум дашх.

Мы шхыныгъуэр хуабжьу сэбэп яхуохъу жьэн уз, фошыгъу уз зиIэхэм, щIыIэ зыхыхьахэм.

  ЩIэрыкIуэ упщIэта, Салат из топинамбура
Расход продуктов на 4 порции:   Способ приготовления

Топинамбур — 500 г

Свекла красная — 400 г

Репчатый лук очищенный — 100 г

Сметана — по потребности

 

  Топинамбур и свеклу промывают холодной водой. Свеклу очища­ют от кожицы. Топинамбур не очищают. Нарезают овощи мелкими ломтиками, репчатый лук — полукольцами. Затем подготовленные овощи кладут в эмалированную посуду, хорошо перемешивают, за­ливают сметаной, снова перемешивают. Салат накрывают крышкой, ставят в прохладное место на 15—20 мин для созревания. При подаче салат перемешивают и кладут в салатницу в виде горки.

Едят с хлебом, лакумами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 5

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: