Псалъэжь: Щысу ямылъэгъуар тэджри псчэуIуащ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Тебэ фIыцIэм ху пцIынэ цIынэ иупцIащ.
ГушыIэ: Интернетыр къызэрежьэрэ тхэр еджэм нэхъыбэ хъуащ
Къуажыхь: Дзэ уз зымыщIэ, дзэ куэд зыIут. (Пхъэх)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

ШэкIэ щIа хугу хьэнтхъупс IэфI / Суп пшенный молочный сладкий

  ШэкIэ щIа хугу хьэнтхъупс IэфI, Суп пшенный молочный сладкий
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Псыуэ — г 200

Хутуу — г 50

Шэуэ — г 450

Фошыгъуу — г 15

ТхъуцIынэу — г 25

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

 

 

Хугу лъэсар шыгъу зыхэдза псы къэкъуалъэм хакIутэ, зэIащIэурэ зэ къытрагъэкъуалъэ, тхъурымбэр къытрахыурэ. МафIэр щабэ ящIри, дакъикъи 10-12 хуэдизкIэ ягъавэ шыуаныщхьэр тепIауэ, зэзэмызи тхъурымбэр къытрахыурэ. ИтIанэ шэ гъэпщта щIакIэ, фошыгъу халъхьэри зэIащIэурэ зэ къытрагъэкъуалъэ. МафIэр щабэ ящIри, зэзэмызэ зэIащIэурэ хьэзыр хъуху ягъавэ. Iэнэм фалъэм иту пщтыру трагъэувэ, тхъуцIынэ халъхьэ. ЩIакхъуэ е лэкъум дашх.

  ШэкIэ щIа хугу хьэнтхъупс IэфI, Суп пшенный молочный сладкий
Расход продуктов на 1 порции:   Способ приготовления
Вода — 200 г

Пшено — 50 г

Молоко — 450 г

Сахар — 15 г

Сливочное масло — 25 г

Соль — по вкусу

  Подготовленное пшено закладывают в кипящую подсоленную воду, перемешивают и доводят до кипения, снимая пену шумовкой. Нагрев уменьшают, закрывают котел крышкой и варят пшено 10—12 мин, периодически снимая пену. Затем заливают суп горячим молоком, добавляют сахар и варят до готовности, перемешивая. Готовый суп заправляют сливочным маслом.

Подают в горячем виде с хлебом и лакумами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 17

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: