Псалъэжь: Дзыгъуибгъу зэдеIэмэ, кIадащхьэ трач.
ПсынщIэрыпсалъэ: Лэныстэ-мастэ-къэбыстэ пIастэ.
ГушыIэ: Тыншу упсэуныр Iейуэ гугъущ.
Къуажыхь: Пхъэ лъапэ кIыхь, мэз щIыхьэрей. (Iэжьэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

ШэкIэ щIа прунж хьэнтхъупс, бжьын гъэлыбжьа тедзауэ / Суп рисовый на молоке с поджаркой

  ШэкIэ щIа прунж хьэнтхъупс, бжьын гъэлыбжьа тедзауэ, Суп рисовый на молоке с поджаркой
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Псыуэ — г 150

Прунжу — г 50

Шэ щIэмыхуу — г 400

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

Бжьын гъэлыбжьам:

Тхъууэ — г 15

Бжьын укъэбзауэ — г 15

Шыбжий сыр хьэжауэ – узыхуейм хуэдиз

 

  Прунж лъэсар шыгъу зыхэдза псы къэкъуалъэм хакIутэ зэIэщIэурэ, тхъурымбэр къытрахыурэ зэ къытрагъэкъуалъэ. МафIэр щабэ ящIри, ныкъуэвэфI хъуху ягъавэ, зэзэмызэ тхъурымбэр къытрахыурэ.

ИтIэнэ зэIэщIэурэ шэ гъэпщтар щIэкIэ, мафIэр щабэ ящIри хьэзыр хъуху ягъавэ. Хьэзыр хъуа прунж хьэнтхъупсыр пэшхьэкум къытрахыж, бжьын гъэлыбжьа традзэри, шыуаныщхьэр тепIэуэ дакъикъитху-хыкIэ щагъэт. Пщтыру Iэнэм трагъэувэ. ЩIэкхъуэ е лэкъум дашх.

  ШэкIэ щIа прунж хьэнтхъупс, бжьын гъэлыбжьа тедзауэ, Суп рисовый на молоке с поджаркой
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления
Вода — 150 г

Рис — 50 г

Молоко цельное — 400 г

Соль — по вкусу

Для поджарки:

Топленое масло — 15 г

Репчатый лук очищенный — 15 г

Перец красный острый молотый — по вкусу

 

Подготовленный рис закладывают в кипящую подсоленную воду, ва­рят, перемешивая и снимая пену, до полуготовности. Затем заливают, перемешивая, горячим молоком, уменьшают нагрев и варят до готов­ности. Готовый суп снимают с плиты, заправляют поджаркой. На­крывают крышкой и дают отстояться 5—6 мин для улучшения вкуса и аромата.

Подают в горячем виде с хлебом и лакумами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 8

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: