Псалъэжь: Алъпым дыгъужь хуэлъэщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Мыщэр пэщащэурэ мащэм ищэтащ.
ГушыIэ: Сыт хуэдиз сымыщIа иджыри сымыщIэныр сыт хуэдиз
Къуажыхь: БлапцIэ къарэ, къарэ убыд. (Аркъэн)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

ШэкIэ щIа мырамысэ (етIуанэ лIэужъыгъуэ) / Мамалыга на молоке (2-й способ)

  ШэкIэ щIа мырамысэ, Мамалыга на молоке
 Халъхьэхэр (цIыхуитху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Нартыху хьэжыгъэ ухуэнщIауэ — г 480

Псыуэ — г 420

Шэуэ — г I500

Шыгъуу, шатэу е бжьыныху шыпсу — узыхуейм хуэдиз

  Шыуаным псы иракIэри къагъэкъуалъэ, бэлагъкIэ зэIащIэурэ абы шэ щIэмыху за хакIэри къагъавэ дакъикъи 2-3-кIэ. Шыгъу тIэкIуи хадзэ. Абы и ужькIэ а шэ къэкъуалъэм нартыху хьэжыгъэ хакIутэри, мафЬшхуэм тету дакъикъэ 20-25-рэ хуэдизкIэ ягъавэ. ИтIанэ мафIэр ирашэх, шыуаныщхьэр трапIэри, зэзэмызэ бэлагъкъ япщурэ хьэзыр хъуху дакъикъи 8-9-кIэ ягъажьэ. Мырамысэр хуабэу тепщэчым иралъхьэ, щхьэхуэу шейщЬткъ шатэ е шатэкъ щIа бжьыныху шыпс дытрагъэувэ. Нэхъ щашх хабзэр пщэдджыжьырщ.

  ШэкIэ щIа мырамысэ, Мамалыга на молоке
Расход продуктов на 5 порций:   Способ приготовления
Вода холодная — 420 г

Молоко — 1500 г

Мука кукурузная — 480 г

Соль, сметана или чесночный соус по вкусу

 

 

В котел с кипящей водой наливают цельное молоко и кипятят в те­чение 2—3 мин. Немного солят, засыпают просеянную кукурузную муку, перемешивают деревянной лопаткой, и варят на сильном огне 20—25 мин. Затем нагрев уменьшают, накрывают крышкой и, изредка перемешивая, жарят 8—9 мин, доводят до готовности.

Теплую мамалыгу раскладывают в тарелки и подают на стол. От­дельно подают сметану или чесночный соус на сметане. В основном готовят на завтрак.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из зерновых продуктов, ГъавэхэкI шхыныгъуэхэм я сэбэпынагъыр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 36

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: