Псалъэжь: Абы и Iуэхур щхьэкъутащ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Жамыбгъэ бгъэгу хужь мэжьэгъуашхэ.
ГушыIэ: Си нэм езгъэплъати, азбукэр зэзгъэщIэну къызжаIащ.
Къуажыхь: Ди гуэн цIыкIу лы изщ. (Iэпхъуалъэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

ШатэпскIэ гъэбэкхъа кIэртIоф / Картофель, тушенный на сливках

  ШатэпскIэ гъэбэкхъа кIэртIоф, Картофель, тушенный на сливках
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
КIэртIоф укъэбзауэ — г 200

Бжьыныху укъэбзауэ — г 20

Тхъууэ — г 60

Шатэпсу — г 150

Шыгъуу, шыбжийуэ, джэдгыну — узыхуейм хуэдиз

 

  КIэртIоф укъэбзар ятхьэщI, тIэкIу ягъэжэпхъри зэпэплIимэ цIыкIуурэ яупщIатэ. ТебэкIэ тхъур къагъэплъ, абы кIэртIоф упщI халъхьэ, и щхьэр зэхуэдэ ящIри, тебащхьэр тепIауэ, мафIэр ину блэуэ дакъикъэ ныкъуэкIэ ягъажьэ зэIамыщIэу. МафIэр щабэ дыдэ ящIр тебэр дакъикъэ 15-20 хуэдизкIэ пэшхьэкум трагъэт. Тебащхьэр тр шыгъу траудэри кIэртIоф жьа лъэныкъуэр зэрагъэдзэкI, шыбжий хаудэри зэIащIэ. Тебащхьэр трапIэжри, тхъуэплъ дахэ хъуху мафIэ щабэм тету ягъажьэ. ИтIанэ хуэмурэ зэIащIэурэ шатэпс щIакIэ, тебащхьэр трапIэжри, мафIэ щабэм тету зэIамыщIэу ягъэбэкхъ дакъикъи 5-6-кIэ. Тебэр пэшхьэкум къытрахри, джэдгын хаудэ, тебащхьэр трапIэжри, дакъикъи 5-6-кIэ щагъэтщ, IэфI къыщIых мэ дахэ къыхихын щхьэкIэ. Пщтыру яшх, пIастэ е мырамысэ хуабэ и гъусэу.

  ШатэпскIэ гъэбэкхъа кIэртIоф, Картофель, тушенный на сливках
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления
Картофель очищенный — 200 г

Чеснок очищенный — 20 г

Масло топленое — 60 г

Сливки — 150 г

Соль, перец, чабрец — по вкусу

  Очищенный картофель нарезают мелкими кубиками, промывают холодной водой и обсушивают. На сковороде растапливают масло, закладывают нарезанный картофель, накрывают крышкой и, не пере­мешивая, жарят на сильном огне пол минуты, уменьшают нагрев и на слабом огне жарят под крышкой 15—20 мин. Затем солят, пере­мешивают, перчат, накрывают крышкой, на слабом огне дожаривают до образования румяного цвета. Все это, перемешивая, заливают сливками, добавляют толченый чеснок, накрывают крышкой, умень­шают нагрев и доводят до готовности в течение 5—6 мин. Тушеный картофель снимают с плиты, посыпают чабрецом, дают отстояться 5—6 мин под закрытой крышкой для улучшения вкуса и аромат.

Подают в горячем виде с теплой пастой или мамалыгой.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 16

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: