Псалъэжь: Хабзэр сщIэ щхьэкIэ, ирабзэр сIэщIэлъкъым.
ПсынщIэрыпсалъэ: КIыгуугур хьэгуагуэ? ХьэкIагуэ кIыгуугу?
ГушыIэ: Зыри жызмыIэм щыуэну къыщIэкIынкъым.
Къуажыхь: Зи цIэ изыIуэж мыкъурт. (КIыгуугу)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

ШатэкIэ гъэбэкхъа кIэртIофыщIэ / Картофель молодой, тушенный в сметане

  ШатэкIэ гъэбэкхъа кIэртIофыщIэ, Картофель молодой, тушенный в сметане
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр

КIэртIофыщIэ укъэбзауэ — г 275

Псы щIыIэу — г 50

Шатэу — г 100

Бжьын цIынэу — г 20

Джэдгын къудамэу — 3-4

Шыгъуу, шыбжийуэ — узыхуейм хуэдиз

  КIэртIоф укъэбзар хъурей пIащIэ цIыкIуурэ яупщIатэ, шыгъу тракIутэ, фIыуэ зэIащIэри, см 5-6 и Iувагъыу тебэм иралъхьэ. Абы цIыкIу-цIыкIуу упщIэта бжьын цIынэ, шыбжий плъыжь хьэжа тракIутэ, псы щIыIэ тIэкIу тракIэжри, и щхьэр тепIауэ дакъикъи 10-12-кIэ ягъавэ псыр щIэвэщIэху. ИтIанэ шатэ щIакIэри мафIэ цIыкIу дыдэм тету дакъикъи 8-10-кIэ и щхьэр тепIауэ ягъэбэкхъ. Хьэзыр мэхъу щыжаIэм, шыбжий сыр хьэжа трагъэщащэ, джэдгын цIынэ къудамэ зыщыплI тралъхьэжри, тебащхьэр тепIауэ дакъикъи 3-4-кIэ щагъэтщ мэ дахэ къыхихын гцхьэкIэ. КIэртIофыр зэхэпIытIауэ щытын хуейкъым. Iэнэм щытрагъэувэкIэ, джэдгын къудамэхэр къытрахыж. Ар пщтыру яшх, пIастэ, чыржын, мэжаджэ е щIакхъуэ и гъусэу.

  ШатэкIэ гъэбэкхъа кIэртIофыщIэ, Картофель молодой, тушенный в сметане
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления
Картофель молодой очищенный — 275 г

Вода — 50 г

Сметана — 100 г

Лук зеленый — 20 г

Листья молодого чабреца — 3—4 шт.

Перец, соль — по вкусу

 

  Молодой очищенный картофель нарезают кружочками, толщи­ной 2—3 мм, солят, перемешивают и кладут в сковороду толщиной 5—6 см. Сверху посыпают мелко нарезанным зеленым луком и крас­ным молотым перцем, подливают небольшое количество воды и, под крышкой, тушат 10—12 мин, пока вода не выпарится. Затем, осто­рожно помешивая, заливают сметаной и тушат 8—10 мин на слабом огне под крышкой. В конце тушения посыпают красным молотым перцем, снимают с плиты, обкладывают молодыми листьями чабре­ца, накрывают крышкой и дают отстояться 3—4 .мин для улучшения вкуса и аромата. При подаче листья чабреца удаляют.

Едят в горячем виде с хлебом, киржинами, пастой, мажаджей.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 10

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: