Псалъэжь: НэгъуэщIым ухуэхъуапсэмэ, уэри бгъуэтынщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Мыщэр пэщащэурэ мащэм ищэтащ.
ГушыIэ: Зыри жызмыIэм щыуэну къыщIэкIынкъым.
Къуажыхь: Ептмэ, къозыт, къуитмэ, берычэт. (Жэм)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

ШатэкIэ гъэбэкхъа кIэртIоф / Картофель, тушенный на сметане

  ШатэпскIэ гъэбэкхъа кIэртIоф, Картофель, тушенный на сметане
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр

КIэртIоф укъэбзауэ — г 350

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 80

Бжьыныху укъэбзауэ — г 20

Сэхуран дагъэу — г 100

Шатэу — г 250

Шыгъуу, шыбжийуэ, джэдгыну — узыхуейм хуэдиз

 

 

КIэртIофыр зэпэплIимэ цIыкIуурэ яупщIатэ. Бжьыныщхьэ укъэбзар щимэ цIыкIуурэ яупщIатэ, бжьыныху укъэбзар шыгъу халъхьэри яуб. Тебэ куукIэ дагъэр къагъэплъ градуси 130-140- рэ хъууи, абы халъхьэ кIэртIоф упщIэта гъэжэпхъар, тхъуэплъ хъухукIи зэIащIэурэ ягъажьэ. Бжьын упщIэта халъхьэ, зэIащIэурэ ягъэлыбжьэ тхъуэплъыфэ къытеуэху, шыбжий плъыжь сыр хьэжа, шыгъу хаудэ, зэIащIэурэ зы дакъикъэ-дакъикъитМэ ягъажьэ. Абы шатэ щIакIэ, зэIащIэурэ зэ къытрагъэкъуалъэ, мафIэр ирашэх, тебащхьэр трапIэри, дакъикъи 5-8 хуэдизкIэ ягъэбэкхъ. ИтIанэ абы халъхьэ бжьыныху уба, зэIащIэри тебащхьэр трапIэж, мафIэ щабэ дыдэм тету зэIамыщIэу дакъикъи 10-15-кIэ ягъэбэкхъ. Тебэр мафIэм къыпэрахыжри пэшхьэкубгъум трагъэувэ, джэдгын хаудэр тебащхьэр тепIауэ дакъикъи 4-5-кIэ щагъэт, IэфI къыщIыхьэн, мэ дахэ къищтэн щхьэкIэ. Iэнэм щытрагъэувэкIэ зэIащIэри, тепщэчым иралъхьэ. Пщтыру яшх. Шастэ, чыржын, хьэлIамэ, щIакхъуэ дашх.

  ШатэпскIэ гъэбэкхъа кIэртIоф, Картофель, тушенный на сметане
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления
Картофель очищенный — 350 г

Репчатый лук очищенный — 80 г

Чеснок очищенный — 20 г

Масло растительное — 100 г

Сметана — 250 г

Соль, перец, чабрец — по вкусу

  Картофель нарезают мелкими кубиками, репчатый лук — квадрати­ками, чеснок толкут с солью. На сковороде растапливают масло до температуры 130—140°С, закладывают обсушенный, нарезанный картофель и обжаривают перемешивая до образования коричнева­того цвета, добавляют репчатый лук и обжаривают до образования золотистого цвета, солят, перчат и перемешивая жарят в течении 2 мин. Все это заливают сметаной, перемешивая, доводят до кипения, уменьшают нагрев, закрывают крышкой и тушат 5—8 мин. Добав­ляют толченый чеснок, перемешивают, закрывают крышкой и тушат при очень слабом кипении до готовности 10—15 мин, не перемеши­вая. Готовое блюдо снимают с плиты, посыпают чабрецом, накрывают крышкой и дают отстояться 4—5 мин для улучшения вкуса и аромата. При подаче на стол перемешивают и кладут в тарелку.

Едят в горячем виде с пастой, киржинами, хатламой, хлебом.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 3

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: