Псалъэжь: ЦIыхум фIыуэ къалъагъур насыпыфIэ мэхъу.
ПсынщIэрыпсалъэ: Пыжь пызу пыту жыг.
ГушыIэ: Зыри жызмыIэм щыуэну къыщIэкIынкъым.
Къуажыхь: Быныр зыгъэгуфIэ, мафIэр зыгъэункIыфI. (Тебэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Нащэ зэхэупщIэта / Салат из огурцов

  Нащэ зэхэупщIээта, Салат из огурцов
 Халъхьэхэр (цIыхуиплI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Нащэу — г 500

Бжьыныху укъэбзауэ — г 30

Шатэу — г 250

Бжьын цIынэу — г 30

Къуэну — г 15

Шыгъуу, шыбжийуэ — узыхуейм хуэдиз

  Нащэ нэхъ щхъуантIэхэр къыхахри псы щIыIэкIэ ятхьэщI, я фэхэр Iувмэ, яукъэбз. Бзыгъэ кIыхьу е хъурейуэ, пIащIэу яупщIатэ, тепщэчым иралъхьэ, шыгъу траудэ, цIыкIу дыдэу упщIэта бжьыныху тракIутэ, шыбжий сыр трагъэщащэ, шатэ тракIэри, нащэ упщIэта аргуэру тралъхьэ. Апхуэдэурэ сатырищ-плIы зэтралъхьэри шатэ тракIэж, къуэнтхъурей, бжьын цIынэ упщIэта тракIутэжри Iэнэм трагъэувэ. ЩIакхъуэ е лэкъум дашх.

  Нащэ зэхэупщIээта, Салат из огурцов
Расход продуктов на 4 порции:   Способ приготовления

Огурцы — 500 г

Чеснок очищенный — 30 г

Сметана — 250 г

Зеленый лук — 30 г

Зелень — 15 г

Соль, перец — по вкусу

 

  Свежие огурцы перебирают, промывают холодной водой, если кожи­ца грубая, то ее срезают. Огурцы нарезают тонкими ломтиками или кружочками. В салатницу кладут в один слой нарезанные огурцы, солят, посыпают нарезанным мелкими кусочками чесноком, добав­ляют сметану, посыпают перцем и снова кладут нарезанные огурцы. Таким образом, делают 3—4 слоя, верх поливают сметаной, посыпают зеленым луком и зеленью.

Едят с хлебом, лакумами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 20

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: