Псалъэжь: Гуэрэфыр узыгъуибл поув.
ПсынщIэрыпсалъэ: Бадэ бадзэ къеубыд, Бадэ бадзэм иреуд.
ГушыIэ: Сыт хуэдиз сымыщIа иджыри сымыщIэныр сыт хуэдиз
Къуажыхь: ХьэщIэм ядэшхэ, шхалъэм дэпкIэж. (Бжэмышх)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Нартыху зэтеуда хьэнтхъупс (япэ лIэужьыгъуэ) / Суп из толченого кукурузного зерна (1-й способ)

  Нартыху зэтеуда хьэнтхъупс, Суп из толченого кукурузного зерна
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр

Нартыху зэтеудауэ — г 50

Псыуэ — г 300

Шэ щIэмыхуу — г 400

Шатэпсу — г 50

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

  Абы щхьэкIэ нартыху зэтеудар щIэгъэпщ тIэу-щэ, псы щIыIэкIэ плIэ-тхуэ ялъэс, итIанэ шыуаным ит псы къэкъуалъэм хакIутэ зэIэщIэурэ. Тхъурымбэр къытрах, мафIэр щабэ ящIри, шыуаныщхьэр тепIэуэ ягъавэ дакъикъэ 20-25-кIэ, Iув хъуху. Абы зэIэщIэурэ шэ гъэпщта щIакIэ. Шыгъу хадзэри, кIэщI-кIэщIурэ зэIэщIэурэ хьэзыр хъуху ягъавэ. Пщтыру фалъэ куум иракIэри, шатэпс тракIэж. Дашх щIэкхъуэ, лэкъум.

  Нартыху зэтеуда хьэнтхъупс, Суп из толченого кукурузного зерна
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления
Кукуруза толченая — 50 г

Вода — 300 г

Молоко цельное — 400 г

Сливки — 50 г

Соль — по вкусу

 

Толченую кукурузу провеивают 2—3 раза, 3—4 раза промывают хо­лодной водой. После чего ее закладывают, перемешивая, в котел с ки­пящей водой, доводят до кипения, снимая шумовкой пену и шелуху. Затем нагрев уменьшают, котел накрывают крышкой и варят суп 20—25 мин, пока не загустеет. После чего в суп добавляют горячее молоко, соль и, периодически перемешивая, доводят до готовности. Подают в горячем виде, полив сливками. Едят с хлебом, лакумами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 5

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: