Псалъэжь: Уэ блэ къоуамэ, сэ бэдж къызэуащ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Мыщэр пэщащэурэ мащэм ищэтащ.
ГушыIэ: Сэ жысIахэр си Iуэхужщ, ауэ уэ зыхэпхар сщIэкъым…
Къуажыхь: Дагъэжь цIыкIу гъуанибгъущ. (Щхьэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Нартыху хьэлIамэ цIывынэ / Галушки из кукурузной муки

  Нартыху хьэлIамэ цIывынэ, Галушки из кукурузной муки
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Нартыху хьэжыгъэ — г 200

Гуэдз хьэжыгъэу — г 20

ХупцIынэр зэрапщыну псывэу — г 180

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

ХьэлIамэ цIывынэр зэрагъэвэну псыуэ — г 1150

 

Нартыху хьэжыгъэ ухуэнщIар тепщэчым иракIутэ, псывэм шыгъу хадзэри, хьэжыгъэм хакIэурэ бэлагъкIэ япщ. Бахъэ пщтырыр кIуэн щхьэкIэ, хупцIынэр дакъикъи 8-10-кIэ щагъэт, иужькIэ гуэдз хьэжыгъэ тIэкIу хаудэри япщ. IэфI къыщIыхьэн щхьэкIэ, хупцIынэм и щхьэр трапIэри сыхьэти 8-10-кIэ щIыIапIэм щагъэув. Хьэзыр хъуа хупцIынэр псыIэ ящIа Iэнэм тралъхьэри, см 2,5-рэ и гъумагъыу жэрумэм ещхьу ягъэджэрэз, г 20 хуэдиз хъууэ цIыкIу-цIыкIуу зэпаутщI, и кум хуэзэу IэпэкIэ кумб цIыкIу хуащI а хьэлIамэ цIывынэхэр шыгъу зыхэлъ псы къэкъуалъэм хадзэри, дакъикъэ 25-30-кIэ ягъавэ зэIагцIэурэ. ХьэлIамэ цIывынэ къыдридзеяхэр чымчыркIэ къыхахыжри тепщэчым иралъхьэ, зэкIэрымыпщIэн щхьэкIэ и гцхьэм тхъуцIынэ гъэткIуа тракIэж. Зэрыпщтыру Iэнэм трагъэувэ. Шатэ, шху, кхъуей, бжьыныху шыпс дашх, хьэлIамэпси драф.


  Нартыху хьэлIамэ цIывынэ, Галушки из кукурузной муки
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления

Кукурузная мука — 200 г

Кипяток для замешивания теста — 180 г

Пшеничная мука — 20 г

Вода для варки — 1150 г

Сливочное масло — 20 г

Соль — по вкусу

 

  Просеянную кукурузную муку насыпают в большую миску и, вливая подсоленный кипяток, деревянной лопаткой замешивают тесто. За­тем тесто остужают в течение 8—10 мин и подмешивают пшеничную муку. Накрывают салфеткой, ставят в холодное место на 10—12 часов для созревания. Готовое тесто выкладывают на смоченный холодной водой стол, скатывают в виде рулета толщиной 2,5 см. Рулет режут на кусочки весом 20 г, закладывают в кипящую подсоленную воду, пере­мешивая, варят 25—30 мин, до готовности. Всплывшие галушки вы­нимают шумовкой и кладут в тарелку. Чтобы галушки не слипались, их поливают растопленным сливочным маслом.

Подают на стол в горячем виде со сметаной, кислым молоком, сы­ром, чесночным соусом на сметане.

 

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из зерновых продуктов, ГъавэхэкI шхыныгъуэхэм я сэбэпынагъыр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 5

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: