Псалъэжь: ЛIыжьым и лIыгъэр къэрабгъэм и псэлъафэщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Лэныстэ-мастэ-къэбыстэ пIастэ.
ГушыIэ: Улэжьэну ухуей, гъуэлъ - ухуеижынукъым.
Къуажыхь: Уеплъмэ — гъуджэ, уеджэм —дэгу. (Мыл)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Нартыху гъуэжь пIастэ / Паста из желтой кукурузы

  Нартыху гъуэжь пIастэ, Паста из желтой кукурузы
 Халъхьэхэр:   ЗэраупщэфIыр
Псыуэ — г 1700

Нартыху зэтеудауэ — г 250

Нартыху хьэжыгъэу — г 50

Шастэ хьэзыру г 1200-рэ къыхокI

  ПIастапхъэ зэтеудар псы хуабэкIэ щэ-плIэ ялъэс. ИтIанэ бэлагъкIэ зэIащIэурэ псы къэкъуалъэм хакIутэ. Зэ къытрагъэкъуалъэри, тхъурымбэр чымчыркIэ къытрахыурэ, мафIэ щабэм тету сыхьэтитI нэблагъэкIэ ягъавэ, щIэх-щIэхыурэ бэлагъкIэ зэIащIэурэ. ИтIанэ нартыху хьэжыгъэ ухуэнщIар ираудурэ бэлагъкIэ япщ, пIастэр хьэзыр хъухуи ягъажьэ. ПIастэ жьар псы зыщыхуа Iэнэм тралъхьэри, нартыху хужь пIастэм ещхьу яубэ. Дашх лы гъэва, лы гъэжьа, джэдыкIэм къыхэщIыкIа шхыныгъуэхэр.

  Нартыху гъуэжь пIастэ, Паста из желтой кукурузы
Расход продуктов:   Способ приготовления
Вода — 1700 г

Толченая кукуруза — 250 г

Белая кукурузная мука (для подсыпки) — 50 г

Выход:

Готовой пасты — 1200 г

 

 

Толченую кукурузу, промытую 3—4 раза в теплой воде, перемешивая деревянной лопаткой, закладывают в кипящую воду, доводят до ки­пения, снимая шумовкой пену и шелуху. Нагрев уменьшают, закры­вают крышкой и варят 1,5—2 часа, часто перемешивая лопаткой, пока не загустеет. Затем всыпают белую кукурузную муку, перемешивая деревянной лопаткой, жарят до готовности 15—18 мин. Готовая паста не прилипает к стенкам котла. Пасту выкладывают на стол, смочен­ный холодной водой, трамбуют до нужной толщины, придавая ква­дратную или круглую форму.

Пасту подают к мясным, овощным, молочным блюдам, а также к блюдам из яиц.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из зерновых продуктов, ГъавэхэкI шхыныгъуэхэм я сэбэпынагъыр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 19

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: