Псалъэжь: Iэмбатэ зэрымытым Iэтэ ирегъэувэ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Бадэ бадзэ къеубыд, Бадэ бадзэм иреуд.
ГушыIэ: ЩIалэм пыIэ къигъуэтащ. Хуэхъупсуращ.
Къуажыхь: Къан хъыджэбзитI зэлъэпагъщ. (Набдзэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Нартыху гъэпIэнкIа / Воздушная кукуруза

  Нартыху гъэпIэнкIа, Воздушная кукуруза
 Халъхьэхэр:   ЗэраупщэфIыр
Нартыхуу — г 100

Сэхуран дагъэу — г 10

 

Мыр сабий шхынщ. ПIэнкIым хуэдэ нартыху хужь гъэлъэлъар щIагъэпщ, сэхуран дагъэ тIэкIу шыуаным щахуэри градуси 150— 160-рэ хъуху къагъэплъ. Нартыхур абы иракIутэри, чымчыркIэ зэIащIэурэ и щхьэр тепIауэ дакъикъи 2-3-кIэ ягъэлыгъуэ, пIэнкIыху. ИтIанэ мафIэм къытрахыжри хьэкъущыкъум иракIутэ. УпщIыIуа нэужь яшх.


  Нартыху гъэпIэнкIа, Воздушная кукуруза
Расход продуктов:   Способ приготовления

Зерна кукурузы — 100 г

Подсолнечное масло — 10 г

  Котел смазывают маслом и разогревают до 150—160°С, после чего насыпают очищенные и провеянные от шелухи кукурузные зерна (сорта «белая», «кремнистая»). Перемешивают шумовкой и, накрыв крышкой, жарят 2—3 мин, пока все зерна не раскроются в виде хло­пьев. Затем кукурузу снимают с плиты и перекладывают в глубокую тарелку.

Едят в охлажденном виде. Это блюдо — лакомство для детей.

 

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из зерновых продуктов, ГъавэхэкI шхыныгъуэхэм я сэбэпынагъыр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 5

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: