Псалъэжь: Зэдэшхэ IэфIщи зэдэфI унэщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Набдзэ и бдзапцIэр егъэцIу.
ГушыIэ: Улэжьэну ухуей, гъуэлъ - ухуеижынукъым.
Къуажыхь: ВагъуитIым яку Iуащхьэ дэтщ. (Пэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Нартыху гъэлыгъуа / Кукуруза поджаренная

Нартыху гъэлыгъуа, Кукуруза поджаренная
ЗэраупщэфIыр
Нартыху гъэлъэлъар щIагъэпщ, шыуаным иракIутэри, чымчыркIэ зэIащIэурэ градуси 150-рэ и пщтырагъыу ягъэлыгъуэ. Шыуаныр фIыуэ къэплъа нэужь, мафIэр ирашэхри тхъуэплъ дахэ хъухукIэ ягъэлыгъуэ. Абы и гъэлыгъуэным ихьынур дакъикъэ 18-20-щ. МафIэр гуащЫуэмэ, и щхьэфэр тресыкI, нартыхур гъур мэхъури шхыгъуейщ. Нартыху гъэлыгъуар щIагъэпщри, яшх.

Нартыху гъэлыгъуа, Кукуруза поджаренная
Способ приготовления

Очищенные от шелухи зерна кукурузы всыпают в котел и поджа­ривают до образования золотистого цвета, непрерывно перемешивая шумовкой, 18—20 мин. Поджаренную кукурузу провеивают. Она очень полезна для детей: укрепляет зубы и челюсти.


Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из зерновых продуктов, ГъавэхэкI шхыныгъуэхэм я сэбэпынагъыр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 17

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: