Псалъэжь: Къуэш зимыIэм башым IэплIэ ирешэкI.
ПсынщIэрыпсалъэ: Мыщэр пэщащэурэ мащэм ищэтащ.
ГушыIэ: Улэжьэну ухуей, гъуэлъ - ухуеижынукъым.
Къуажыхь: Зызымыгъазэу мэзым щIэкI. (Фочышэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Мырамысэ, кхъуей хэлъу / Мамалыга с сыром

  Мырамысэ, кхъуей хэлъу_Мамалыга с сыром
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Шэуэ — г 500

ТхъуцIынэу — г 50

Нартыху хьэжыгъэу — г 100

Кхъуей быдэу — г 50

  Шэ щIэмыхур шыуанкъ хьэкум трагъэувэри къагъэкъуалъэ, абы тхъуцIынэ халъхьэ, нартыху хьэжыгъэ хаудэри хьэзыр хъуху бэлагъкъ зэIащIэурэ ягъажьэ, мафIэр ирашэхри мырамысэм кхъуей быдэ хагъэщащэ, зэIащIэурэ тхъуцIынэ халъхьэри зы дакъикъэ хуэдизкъ ягъэжьэж. Хьэзыр хъуа мырамысэр шыуаным къыкърощэт. Iэнэм тепщэч куукIэ трагъэувэ, шатэ, шху дашх.

  Мырамысэ, кхъуей хэлъу_Мамалыга с сыром
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления
Молоко — 500 г

Масло сливочное — 50 г

Кукурузная мука — 100 г

Сыр твердый — 50 г

 

  Цельное молоко кипятят, добавляют половину сливочного масла, за­сыпают кукурузную муку и, размешивая, жарят до готовности. Затем уменьшают нагрев, добавляют мелко нарезанный или тертый сыр, сливочное масло и дожаривают в течение 1 мин.

Подают на стол в глубоких тарелках со сметаной, кислым молоком.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из зерновых продуктов, ГъавэхэкI шхыныгъуэхэм я сэбэпынагъыр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 15

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: