Псалъэжь: Дунейр бжьакъуэпэкIэ зэредзэ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Набдзэ и бдзапцIэр егъэцIу.
ГушыIэ: Сыт хуэдиз сымыщIа иджыри сымыщIэныр сыт хуэдиз
Къуажыхь: Къэрабэу плъыфэ, уафэм едзэкIа. (Лэгъупыкъу)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Лэпс зэщIэт, мэлыл хэлъу (ещанэ лIэужьыгъуэ) / Суп-бульон из баранины (з-й способ)

  Лэпс зэщIэт, мэлыл хэлъу (ещанэ лIэужьыгъуэ)_Суп-бульон из баранины (з-й способ)
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
  • Мэлылу — г 600
  • Лыр зэрагъэвэну псыуэ — г 1200
  • Пхъы укъэбзауэ — г 60
  • Бжьыныху укъэбзауэ — г 30
  • Шыбжий дэгуу — г 60
  • Шыгъуу, шыбжий сыру — узыхуейм хуэдиз
  Мэлылыр зэпаупщI е зэпауд Iыхьэ цIыкIуурэ, г 50-60 хъууэ, псы щIакIэри ятхьэщI, шыуаным иралъхьэ, псы щIыIэ щIакIэри зэ къытрагъэкъуалъэ тхъурымбэр къытрахыурэ. МафIэр цIыкIу ящI, шыуаныщхьэр трапIэри, тхъурымбэр къытрахыурэ лыр ныкъуэвэфI хъуху ягъавэ. Абы халъхьэ пхъы укъэбза щимэ цIыкIуурэ упщIэтауэ, бжьыныху-шыгъу, шыбжий сыр хэлъу. Шыуаныщхьэр трапIэри, лыр ягъавэ дакъикъитху-хыкIэ. Абы халъхьэ шыбжий дэгу тхьэщIа, зэпэплIимэ цIыкIуурэ упщIэтауэ. Шыуаныщхьэр трапIэжри хьэзыр хъуху ягъавэ. ЗэрызэщIэту фалъэ куукIэ Iэнэм трагъэувэ. Яшх пщтыру. Дашх пIастэ, щIакхъуэ, чыржын, хьэлIамэ.

  Лэпс зэщIэт, мэлыл хэлъу (ещанэ лIэужьыгъуэ)_Суп-бульон из баранины (з-й способ)
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления
  • Баранина — 600 г
  • Вода для варки мяса — 1200 г
  • Морковь — 60 г
  • Чеснок — 30 г
  • Перец болгарский красный — 60 г
  • Соль, перец — по вкусу
  Баранину нарезают или рубят кусками весом по 50—60 г, промыва­ют холодной водой, закладывают в котел с холодной водой, быстро доводят до кипения, снимая пену. Уменьшают нагрев, накрывают крышкой, варят до полуготовности, периодически снимая пену. За­тем добавляют очищенную морковь, нарезанную мелкими кубиками, толченый чеснок с перцем, закрывают крышкой и варят 5—6 мин. После этого добавляют нарезанный мелкими квадратиками болгар­ский перец, закрывают крышкой и варят до готовности.

Подают в горячем виде с холодной пастой, хлебом, киржинами, хатламой.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 29

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: