Псалъэжь: ЩIыщIэ мэш бэвщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Жамыбгъэ бгъэгу хужь мэжьэгъуашхэ.
ГушыIэ: Си нэм езгъэплъати, азбукэр зэзгъэщIэну къызжаIащ.
Къуажыхь: Ди гуэн цIыкIу лы изщ. (Iэпхъуалъэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Лэпс зэщIэт, мэлыл, тепхъэ и гъусэу / Суп из баранины с профитролями

  Лэпс зэщIэт, мэлыл, тепхъэ и гъусэу_Суп из баранины с профитролями
 Халъхьэхэр:   ЗэраупщэфIыр

Лэпс зэщIэтым халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):

 

Мэлылу — г 600

 

Лыр зэрагъэвэну псыуэ — г 1200

Пхъы укъэбзауэ — г 75

Шыбжий дэгуу — г 100

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

 

Бжьын гъэлыбжьам халъхьэр:

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 80

Тхъууэ — г 100

Шыбжий сыр хьэжауэ — узыхуейм хуэдиз

Тепхъэр къызыхащIыкIыр:

Гуэдз хьэжыгъэу — г 500

ДжэдыкIэу — 2

Псыуэ — г 100

 

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

  Абы щхьэкIэ мэлылыр яупщIатэ е зэпауд г 80-100 хъууэ. Псы щIыIэкIэ ятхьэщIри, шыуаным иралъхьэ. Абы псы щIыIэ щIакIэри мафIэ иным тету зэ къытрагъэкъуалъэ, тхъурымбэр къытрахыурэ. МафIэр щабэ ящI, шыуаныщхьэр трапIэри, лыр ныкъуэвэфI хъуху ягъавэ, зэзэмызэ тхъурымбэр къытрахыурэ. ИтIанэ шыгъу хадзэ, зэпэплIимэ цIыкIуурэ упщIэта пхъы, шыбжий дэгу халъхьэ, шыуаныщхьэр трапIэжри хьэзыр хъуху ягъавэ мафIэ щабэм тету. Хьэзыр хъуа лэпсым бжьын гъэлыбжьа традзэ, джэдгын хаудэри шыуаныщхьэр тепIауэ пэшхьэкубгъум деж щагъэт дакъикъитху- хы хуэдизкIэ. ЗэрызэщIэлъу пщтыру Iэнэм трагъэувэ. Тепхъэри тезыпхъи, ауэ дезыфи щыIэщ.

Тепхъэ зэращIыр:

Гуэдз хьэжыгъэ ухуэнщIам и кур къратхъури абы шыгъу зыхэгъэткIухьа псы хуабэ, джэдыкIэ уда иракIэ, тхьэвыр быдэу япщ. Тхьэв пщам и щхьэм хьэжыгъэ траудэри дакъикъэ тIощI-тIощIрэ тхукIэ щагъэт, ар нэхъ щабэ хъун щхьэкIэ. Гуэдз хьэжыгъэ зытеуда Iэнэм хьэзыр хъуа тхьэвыр тралъхьэри хупхъэкIэ яху, и Iувагъыр см 1-1,5-рэ хъууэ. а тхьэв хуам тыкъыр цIыкIуу къыпачурэ IэкIэ хъурей цIыкIу, щIыдэ цIыкIу хуэдизурэ, ягъэджэрэз, я Iэм дагъэ щахуэурэ. Лэкъум зэрагъажьэм хуэдэу тхъуэплъ хъуху ягъажьэ. ЧымчыркIэ къыхахыжурэ шынакъым иракIутэ.


  Лэпс зэщIэт, мэлыл, тепхъэ и гъусэу_Суп из баранины с профитролями
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления
 

 

Мясо баранье — 600 г

Вода — 1200 г

Морковь очищенная — 75 г

Перец болгарский — 100 г

Репчатый лук очищенный — 80 г

Топленое масло — 100 г

Соль, перец — по вкусу

Для профитролей:

Мука пшеничная — 500 г

Яйца — 2шт

Вода — 100 г

Соль — по вкусу

 

 

  Баранину нарезают или рубят кусками по 80—100 г, промывают холодной водой, закладывают в котел с холодной водой, быстро до­водят до кипения, снимая пену. Уменьшают нагрев, закрывают крыш­кой и варят до полуготовности, периодически снимая пену. Затем до­бавляют соль, нарезанные мелкими кубиками морковь и болгарский перец, закрывают крышкой и варят до готовности. Отварное мясо вынимают из бульона, едят его в горячем виде с пастой. Готовый суп заправляют поджаркой из лука и специй. Суп снимают с огня, ставят на край плиты, посыпают чабрецом и дают отстояться под закрытой крышкой 5—6 мин — для улучшения вкуса и аромата.

Мясо запивают горячим супом. Отдельно в тарелках подают про­фитроли — ими можно посыпать суп.

Приготовление профитролей:

Пшеничную муку просеивают на стол в виде горки, делают углубле­ние, куда вливают теплую воду, с растворенной в ней солью, и взби­тые яйца. Замешивают однородное тесто, накрывают его салфеткой или посыпают мукой и дают отстояться 20—25 мин для набухания клейковины. Готовое тесто раскатывают в виде жгутиков диаметром 1,5 см, затем их нарезают кружочками. Жарят в большом количестве масла — во фритюре, до золотистого цвета. Вынимают шумовкой и высыпают в тарелку.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 12

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: