Псалъэжь: Зеиншэ шэгъуафIэщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: КIыгуугур хьэгуагуэ? ХьэкIагуэ кIыгуугу?
ГушыIэ: Интернетыр къызэрежьэрэ тхэр еджэм нэхъыбэ хъуащ
Къуажыхь: Къан хъыджэбзитI зэлъэпагъщ. (Набдзэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Лэпс зэщIэт, мэлыл гъэгъуарэ кIэртIофрэ хэлъу / Суп из сушеной баранины с картофелем

  Лэпс зэщIэт, мэлыл гъэгъуарэ кIэртIофрэ хэлъу_Суп из сушеной баранины с картофелем
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
 

 

 

Лы гъэгъуауэ — г 120

Лыр зэрагъэвэну псыуэ — г 1200

КIэртIоф укъэбзауэ — г 300

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

Бжьын гъэлыбжъам:

Щэ дагъэу — г 40

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 40

Шыбжий сыр хьэжауэ — узыхуейм хуэдиз

 

Мэлыл гъэгъуар г 30-40-у зэпаупщI, псы хуабэкIэ тIэу-щэ ятхьэщI, шыуаным ит псы щIыIэм халъхьэри мафIэр ину блэуэ зэ къытрагъэкъуалъэ, тхъурымбэр къытрахыурэ. МафIэр ирашэхри, шыуаныщхьэр тепГауэ сыхьэтитIым нэскIэ ягъавэ, тхъурымбэр къытрахыурэ. ИтIанэ кIэртIоф укъэбзар и кIыхьыпIэмкIэ упщIэтауэ халъхьэри мафIэ цIыкIум тету шыуаныщхьэр тепIауэ дакъикъэ 25-30-кIэ къагъавэ. Шыуаныр мафIэм къытрахыж, абы бжьын гъэлыбжьа традзэри шыуаныщхьэр тепIауэ тIэкIу щагъэт. Iэнэм фалъэ куукIэ пщтыру трагъэувэ. ПIастэ щIыIэ, чыржын, хьэлIамэ, щIакхъуэ дашх.

  Лэпс зэщIэт, мэлыл гъэгъуарэ кIэртIофрэ хэлъу_Суп из сушеной баранины с картофелем
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления
Курдюк — 100 г

Вода — 1000 г

Картофель очищенный — 170 г

Топленое масло — 30 г

 

Репчатый лук очищенный — 40 г

Соль, перец — по вкусу

 

 

Курдюк нарезают кусками по 50 г, промывают теплой водой, заклады­вают в котел, заливают холодной водой, быстро доводят до кипения, снимая пену. Нагрев уменьшают, закрывают крышкой, варят 30—

40 мин, периодически снимая пену. Затем суп солят, в котел заклады­вают картофель, нарезанный дольками, перемешивая, доводят до ки- пенияэ. После чего нагрев уменьшают, накрывают суп крышкой, ва­рят до готовности 15—20 мин. Готовый суп снимают с огня и ставят на край плиты. Суп заправляют поджаркой из лука и специй, дают отстояться под крышкой 5—6 мин, для улучшения вкуса и аромата.

Подают в горячем виде с холодной пастой. Запивают теплым молоком.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 9

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: