Псалъэжь: Дунейр зыми здихьакъым.
ПсынщIэрыпсалъэ: Пыжь пызу пыту жыг.
ГушыIэ: Тыншу упсэуныр Iейуэ гугъущ.
Къуажыхь: Дзэпкъыбэ-тIэхъуэрей. (Мажьэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Лэпс зэщIэт, мэл кIапэ гъэгъуа, кIэртIоф хэлъу / Суп из сушеного курдюка с картофелем

  Лэпс зэщIэт, мэлыл гъэгъуарэ кIэртIофрэ хэлъу_Суп из сушеной баранины с картофелем
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
 

КIапэ гъэгъуауэ — г 100

Лыр зэрагъэвэну псыуэ — г 1000

КIэртIоф укъэбзауэ — г 170

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

Бжьын гъэлыбжьам:

Тхъу гъэвэжауэ — г 30

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 40

Шыбжий сыр хьэжауэ — узыхуейм хуэдиз

 

 

  Мэл кIапэ гъэгъуар яупщIатэ г 50 хъууэрэ, псы хуабэпцIкIэ ятхьэщI, шыуаным иралъхьэ, псы щIыIэ щIакIэри мафIэ иным тету зэ къытрагъэкъуалъэ, тхъурымбэр къытрахыурэ. МафIэр щабэ ящIри шыуаныщхьэр тепIауэ ягъавэ дакъикъэ 30-40 хуэдизкIэ, зэзэмызэ тхъурымбэр къытрахыурэ. Шыгъу хадзэ, IупщIэурэ упщIэта кIэртIоф халъхьэ, зэ къытрагъэкъуалъэ, шыуаныщхьэр трапIэри мафIэ щабэм тету дакъикъэ пщыкIутху-тIощI хуэдизкIэ ягъавэ. Шыуаныр мафIэм къытрахыжри пэшхьэкубгъум трагъэувэ. Хьэнтхъупс хьэзырым бжьын гъэлыбжьа традзэ, шыуаныщхьэр трапIэри дакъикъитху- хыкIэ щагъэт. Iэнэм фалъэ куукIэ пщтыру трагъэувэ. ПIастэ щIыIэ дашх, шэ хуабэ трафыхьыж.

  Лэпс зэщIэт, мэлыл гъэгъуарэ кIэртIофрэ хэлъу_Суп из сушеной баранины с картофелем
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления
Курдюк — 100 г

Вода — 1000 г

Картофель очищенный — 170 г

Топленое масло — 30 г

Репчатый лук очищенный — 40 г

Соль, перец — по вкусу

 

 

Курдюк нарезают кусками по 50 г, промывают теплой водой, заклады­вают в котел, заливают холодной водой, быстро доводят до кипения, снимая пену. Нагрев уменьшают, закрывают крышкой, варят 30—40 мин, периодически снимая пену. Затем суп солят, в котел заклады­вают картофель, нарезанный дольками, перемешивая, доводят до ки- пенияэ. После чего нагрев уменьшают, накрывают суп крышкой, ва­рят до готовности 15—20 мин. Готовый суп снимают с огня и ставят на край плиты. Суп заправляют поджаркой из лука и специй, дают отстояться под крышкой 5—6 мин, для улучшения вкуса и аромата.

Подают в горячем виде с холодной пастой. Запивают теплым молоком.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 10

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: