Псалъэжь: Гъуапэкъым, пщампIэкъым.
ПсынщIэрыпсалъэ: Пыжь пызу пыту жыг.
ГушыIэ: Сылэжьэнщ жысIати, мыбыи Интернет щыIэщ…
Къуажыхь: Ди хъурей шыгъулъэщ. (Фэлъыркъэб)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Лэпс зэщIэт, джэдыл, прунж, кIэртIоф хэлъу / Суп куриный с рисом и картофелем

  1.14. Лэпс зэщIэт, джэдыл, прунж, кIэртIоф хэлъу / Суп куриный с рисом и картофелем
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
 

Джэдылу — г 150

Псыуэ — г 700

Прунжу — г 20

КIэртIоф укъэбзауэ — г 60

Къуэнтхъурейуэ — г 15

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

Бжьын гъэлыбжьам:

Тхъууэ — г 20

Бжьыныщхьэ упщIэтауэ — г 20

Шыбжий сыру — узыхуейм хуэдиз

 

Джэдыл зэпкърыхар ятхьэщI, шыуаным иралъхьэ, псы щIыIэ щIакIэри тхъурымбэр къытрахыурэ зэ къытрагъэкъуалъэ. МафIэр цIыкIу ящI, шыуаныщхьэр трапIэри ягъавэ дакъикъи 10-15 хуэдизкIэ. ИтIанэ шыгъу хадзэ, прунж лъэсар зэIащIэурэ хакIутэ, тхъурымбэр къытрахыурэ дакъикъи 7-8-кIэ ягъавэ. ИтIанэ зэпэплIимэ цIыкIуурэ упщIэта кIэртIофыр халъхьэ, зэIащIэурэ зэ къытрагъэкъуалъэ. МафIэр щабэ ящI, шыуаныщхьэр трапIэри хьэзыр хъуху — дакъикъэ 20-25-кIэ ягъавэ. Хьэзыр хъуа хьэнтхъупсыр пэшхьэкубгъум трагъэувэ, бжьын гъэлыбжьа традзэ, шыуаныщхьэр трапIэри дакъикъи 5-6-кIэ щагъэт, нэхъ IэфI къыщIыхьэн щхьэкIэ. Iэнэм пщтыру, зэрызэщIэту фалъэ куукIэ трагъэувэ. Къуэнтхъурей трагъэщащэ. ЩIакхъуэ дашх.

  1.14. Лэпс зэщIэт, джэдыл, прунж, кIэртIоф хэлъу / Суп куриный с рисом и картофелем
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления
Курица — 150 г

Вода — 700 г

Рис — 20 г

Картофель очищенный — 60 г

Зелень — 15 г

Соль — по вкусу

Для поджарки:

Топленое масло — 20 г

Репчатый лук очищенный — 20 г

Перец — по вкусу

 

  Курицу разделывают на порционные куски, промывают, закладывают в котел с холодной водой, доводят до кипения, снимая пену. Нагрев уменьшают, суп варят под закрытой крышкой 10—15 мин, солят, кладут промытый рис, перемешивают и варят еще 7—8 мин, снимая пену. Затем добавляют картофель, нарезанный кубиками, перемеши­вают, закрывают крышкой и варят при слабом нагреве 20—25 мин до готовности. Готовый суп заправляют поджаркой из лука и специй, снимают с огня и дают отстояться 5—6 мин под закрытой крышкой для улучшения вкуса и аромата.

При подаче на стол в глубокую тарелку сначала кладут мясо кури­цы, затем его заливают горячим супом и посыпают укропом.

Едят суп с хлебом.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 13

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: