Псалъэжь: Къуийм и пыIэ щыгъупщэркъым.
ПсынщIэрыпсалъэ: Жамыбгъэ бгъэгу хужь мэжьэгъуашхэ.
ГушыIэ: Махуэ ещанэ хъуауэ сынэжьэну сыхуейкъым.
Къуажыхь: Ди вы хужь цIыкIу шыгъу бэшхщ. (ДжэдыкIэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Лэпс зэщIэт, джэдыл, кIэртIоф, хугу хэлъу / Суп куриный с картофелем и пшеном

  Лэпс зэщIэт, джэдыл, кIэртIоф, хугу хэлъу_Суп куриный с картофелем и пшеном
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр

Джэдылу — г 150

Псыуэ — г 700

КIэртIоф укъэбзауэ — г 60

Хугуу — г 20

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

Бжьын гъэлыбжьам:

Тхъу гъэвэжауэ — г 20

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 20

Шыбжий сыр хьэжауэ — узыхуейм хуэдиз

 

  Джэд гъэкъэбзар тыкъыр цIыкIуурэ зэпауд, яупщIэтэ я хьэлъагъыр г 45-50 хъууэ. Псы хуабэкIэ тIэу-щэ ятхьэщI, шыуаным иралъхьэри псы щIыIэ щIакIэ, мафIэ иным тету зэ къытрагъэкъуалъэ, тхъурымбэр къытрахыурэ. Шыгъу хадзэ, шыуаныщхьэр трапIэри мафIэ щабэм тету тхъурымбэр къытрахыурэ ягъавэ дакъикъипщI-пщыкIутху хуэдизкIэ. ИтIанэ зэпэплIимэ цIыкIуурэ упщIэта кIэртIофыр халъхьэри зэIащIэ, шыуаныщхьэр трапIэри мафIэ щабэм тету дакъикъих-икIэ ягъавэ. Абы зэIащIэурэ хугу лъэсар хакIутэ, шыуаныщхьэр трапIэжри хьэзыр хъуху — дакъикъэ 15-20 хуэдизкIэ ягъавэ. Шыуаныр мафIэм къыпэрахыж, пэшхьэкубгъум деж трагъэувэри бжьын гъэлыбжьа традзэ. и щхьэр трапIэри дакъикъитху-хыкIэ щагъэт, нэхъ IэфI хъун, мэ гуакIуэ къыпщIихьэн щхьэкIэ. ЗэрызэщIэту пщтыру фалъэ куукIэ Iэнэм трагъэувэ. ЩIэкхъуэ е чыржын дашх.

  Лэпс зэщIэт, джэдыл, кIэртIоф, хугу хэлъу_Суп куриный с картофелем и пшеном
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления
Курица — 150 г

Вода — 700 г

Картофель очищенный — 60 г

Пшено — 20 г

Соль — по вкусу

Для поджарки:

Топленое масло — 20 г

Репчатый лук очищенный — 20 г

Перец молотый, острый — по вкусу

   

Обработанную курицу рубят весом по 45—50 г, промывают 2—3 раза теплой водой, закладывают в котел с холодной водой, доводят до ки­пения, снимая пену, солят, закрывают крышкой и варят 10—15 мин при слабом нагреве, периодически снимая пену. После чего закла­дывают картофель, нарезанный мелкими кубиками, перемешивают, варят 6—8 минут. Затем, перемешивая, добавляют подготовленное пшено, закрывают крышкой, варят до готовности при слабом кипе­нии 15—20 мин. Котел снимают с огня, суп заправляют поджаркой из лука и специй, накрывают крышкой, дают отстояться 5—6 мин, для улучшения вкуса и аромата.

Подают в горячем виде с хлебом, киржинами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 5

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: