Псалъэжь: Дыщэр уэсу къесмэ, уасэ иIэнтэкъым.
ПсынщIэрыпсалъэ: Жамыбгъэ бгъэгу хужь мэжьэгъуашхэ.
ГушыIэ: Улэжьэну ухуей, гъуэлъ - ухуеижынукъым.
Къуажыхь: ЗэкъуэшитI гъуэгунапщIитIым щопсэу. (Нэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Лэпс зэщIэт, джэдыл, кIэртIоф, пхъы хэлъу / Суп куриный с картофелем и морковью

  Лэпс зэщIэт, джэдыл, кIэртIоф, пхъы хэлъу_Суп куриный с картофелем и морковью
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр

Джэдылу — г 400

Псыуэ — г 1300

КIэртIоф укъэбзауэ — г 200

Пхъы укъэбзауэ — г 100

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 50

Бжьыныху укъэбзауэ — г 30

Шыгъуу, шыбжийуэ — узыхуейм хуэдиз

 

  Iыхьэурэ зэпкъраха джэдыр ятхьэщI, шыуаным иралъхьэ, псы щIыIэ щIэкIэри пэшхьэкум трагъэувэ. МафIэ иным тету зэ къытрагъэкъуалъэ, тхъурымбэр къытрахыурэ. АдэкIэ мафIэр щабэ ящI, шыуаныщхьэр трапIэжри ныкъуэвэфI хъуху ягъавэ, тхъурымбэр зэзэмызэ къытрахыурэ. ИтIанэ абы халъхьэ зэпэплIимэ цIыкIуурэ упщIэта кIэртIоф, бжьыныху-шыгъум и зэхуэдитIыр. Шыуаныщхьэр трапIэ, мафIэр щабэ ящIри ягъавэ дакъикъитху-икIэ. Абы халъхьэ зэпэплIимэ цIыкIуурэ упщIэта пхъы. Шыуаныщхьэр трапIэжри мафIэ щабэм тету ягъавэ дакъикъитху-хыкIэ, итIанэ халъхьэ щимэ цIыкIуурэ упщIэта бжьыныщхьэ. Шыуаныщхьэр трапIэжри, хьэзыр хъуху ягъавэ. Шыуаныр мафIэм къытрахыжри пэшхьэкубгъум трагъэувэ. Джэдыл вар лэпсым къыхахри тепщэчым иралъхьэ, абы бжьыныху шыпс тракIэри пщтыру яшх. ПIастэ дашх. Абы иужькIэ хьэнтхъупс пщтырыр трафыхьыж, щIэкхъуэ е пIастэ, хьэлIэмэ, чыржын дашхыурэ.

  Лэпс зэщIэт, джэдыл, кIэртIоф, пхъы хэлъу_Суп куриный с картофелем и морковью
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления
Мясо курицы — 400 г

Вода — 1300 г

Картофель очищенный — 200 г

Морковь очищенная — 100 г

Репчатый лук очищенный — 50 г

Чеснок очищенный — 30 г

Соль, перец — по вкусу

 

   

Курицу моют в холодной воде, разделывают на порционные куски, закладывают в котел с холодной водой, и, снимая пену, доводят до кипения. Затем нагрев уменьшают, закрывают котел крышкой, варят мясо до полуготовности, периодически снимая пену. Добавляют кар­тофель, нарезанный кубиками, половину по норме толченого чеснока с солью, под крышкой варят 5—8 мин на слабом огне. Добавляют нарезанную мелкими кубиками морковь и варят 5—6 мин, добавля­ют репчатый лук, также нарезанный мелкими кубиками, и варят до готовности под крышкой на слабом огне. Котел снимают с плиты, вы­нимают отварные куски курицы, перекладывают в глубокую тарелку, поливают толченым чесноком, приготовленным на бульоне — едят с пастой.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 5

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: