Псалъэжь: Ажэ цIыкIу бжьакъуэшхуэ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Пыжь пызу пыту жыг.
ГушыIэ: Псы емыжэхым, бдзэжьейр къыхэпхынукъым.
Къуажыхь: Емынэ нэф, щIы гъэуфэрэнкI. (ПхъэIэщэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Лэпс зэщIэт, былымыл гъэгъупцIа, кIэртIоф хэлъу / Суп из вяленой говядины с картофелем

  Лэпс-зэщIэт-былымыл-гъэгъупцIа-кIэртIоф-хэлъу_Суп-из-вяленой-говядины-с-картофелем
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
  Былымыл гъэгъупцIауэ — г 300

Лыр зэрагъэвэну псыуэ — г 1500

КIэртIоф укъэбзауэ — г 200

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 60

Бжьыныху укъэбзауэ — г 30

Шыгъуу, шыбжийуэ — узыхуейм хуэдиз

  Абы щхьэкIэ лы гъэгъупцIар зэпаупщI г 50-60 хъууэрэ, псы хуабэкIэ ятхьэщI, шыуаным иралъхьэри псы щIыIэ щIакIэ, мафIэ иным тету зэ къытрагъэкъуалъэ, тхъурымбэр къытрахыурэ. МафIэр цIыкIу ящIри шыгъу хадзэ, шыуаныщхьэр тепIауэ сыхьэтрэ ныкъуэрэ-сыхьэтитIкIэ къагъавэ, зэзэмызэ тхъурымбэр къытрахыурэ. ИтIанэ IупщIэурэ упщIэта кIэртIоф укъэбза халъхьэри зэIащIэ, зэ къытрагъэкъуалъэри мафIэр цIыкIу ящI. Шыуаныщхьэр трапIэри ягъавэ дакъикъипщЪ пщыкIутху хуэдизкIэ. Абы халъхьэ щимэ цIыкIуурэ упщIэта бжьыныщхьэ. Шыуаныщхьэр трапIэжри хьэзыр хъуху ягъавэ.

Хьэзыр хъуа хьэнтхъупсым халъхьэ бжьыныху-шыгъу, шыбжий фIыцIэ хьэжа. Iэнэм фалъэ куукIэ пщтыру трагъэувэ. ПIастэ щIыIэ, чыржын, хьэлIамэ, щIакхъуэ дашх.

  Лэпс-зэщIэт-былымыл-гъэгъупцIа-кIэртIоф-хэлъу_Суп-из-вяленой-говядины-с-картофелем
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления

Вяленое мясо — 300 г

Вода — 1500 г

 

Картофель очищенный — 200 г

Репчатый лук очищенный — 60 г

Чеснок очищенный — 30 г

Соль, специи — по вкусу

 

 

Вяленое мясо нарезают по 50—60 г, промывают теплой водой, закла­дывают в котел, заливают холодной водой, на сильном огне доводят до кипения, снимая пену. Нагрев уменьшают, солят, варят, накрыв крышкой, 1,5—2 часа, периодически снимая пену. Затем добавляют очищенный, нарезанный дольками картофель, перемешивают, до­водят до кипения, уменьшают нагрев, закрывают крышкой и варят 10—15 мин. Затем добавляют нарезанный мелкими кубиками репча­тый лук и варят под крышкой до готовности.

Подают в горячем виде, заправив толченым чесноком, перцем — красным и черным молотым. Едят с холодной пастой, киржинами, хатламой, хлебом.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 10

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: