Псалъэжь: Аслъэныр мэзым ехъумэ, езыми мэзыр ехъумэ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Тебэ фIыцIэм ху пцIынэ цIынэ иупцIащ.
ГушыIэ: Сызыхуейхэр зристхэм из хъуащ.
Къуажыхь: Жьэгудэсрилэ, псыкъуий ныбэф. (Къубгъан)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIофыщIэ жьэрыкуей / Жаркое из молодого картофеля

  КIэртIофыщIэ жьэрыкуей, Жаркое из молодого картофеля
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр

КIэртIофыщIэ укъэбзауэ — г 325

Бжьын укъэбзауэ — г 40

Шыгъуу — г 4

Тгъууэ — г 50

Псы щIыIэу — г 150

ДжэдгыныщIэ къудамэу — 3-4

Шыбжий сыр хьэжауэ — узыхуейм хуэдиз

 

КIэртIофыр яукъэбз, псы щIыIэкIэ ятхьэщI, пIащIэу, хъурейуэ яупщIатэ. Тебэм тхъу иралъхьэри, градуси 120-130 хъуху къагъэплъ. Абы бжьын упщIэтар, кIэртIоф упщIэтар халъхьэ, шыгъу, шыбжий плъыжь хадзэ, псы щIыIэ тIэкIу щIакIэри, мафIэ щабэм тету зэIамыщIэу тебэм и щхьэр тепIауэ дакъикъи 10-12-кIэ ягъажьэ. ИужькIэ хуэсакъыурэ зэIащIэ. КIэртIофыщIэр дакъикъэ 15-кIэ хьэзыр мэхъу. Ар жьа нэужь, и щхьэр трахри джэдгын цIынэ къудамэ тхьэщIахэр кърагъэтIылъэкI, тебащхьэр трапIэжри мафIэм темыту дакъикъи 5-6-кIэ щагъэт, мэ дахэ къищтэн щхьэкIэ. Iэнэм щытрагъэувэкIэ джэдгын къудамэхэр къытрахыжри, кIэртIоф жьар тепщэчым иралъхьэ. Пщтыру яшх, пIастэ, чыржын е щIакхъуэ и гъусэу.

КIэртIофыр тебэм Iувыщэу иралъхьэркъым, кIэртIоф упщIэтахэр зэхэжьыкIын щхьэкIэ.

  КIэртIофыщIэ жьэрыкуей, Жаркое из молодого картофеля
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления

Картофель молодой очищенный — 325 г

Лук репчатый очищенный — 40 г

Соль — 4 г

Масло топленое — 50 г

Вода холодная — 150 г

Листья молодого чабреца — 3—4 шт.

Перец — по вкусу

 

 

Очищенный молодой картофель моют в холодной воде и нарезают тонкими кружочками. На сковороду с разогретым до 120—130° С то­пленым маслом кладут лук и нарезанный картофель, солят, посыпают красным .молотым острым перцем, подливают немного холодной воды. Сковороду накрывают крышкой и тушат на медленном огне, не перемешивая, 10—12 мин. Картофель нужно выкладывать не слиш­ком толстым слоем, чтобы лучше прожарился. Когда картофель поч­ти готов, его осторожно перемешивают, снова накрывают крышкой и дожаривают до готовности в течение 2—3 мин. Сковороду снимают с плиты, блюдо обкладывают листьями молодого чабреца, накрывают крышкой и дают отстояться 5—6 мин для улучшения вкуса и аромата. При подаче листья чабреца удаляют.

Подают в горячем виде в тарелках. Едят с пастой, хлебом, киржи­нами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 12

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: