Псалъэжь: Нахуэу зыщамыщэм щэхуу сату щащI.
ПсынщIэрыпсалъэ: Набдзэ и бдзапцIэр егъэцIу.
ГушыIэ: Улэжьэну ухуей, гъуэлъ - ухуеижынукъым.
Къуажыхь: Тхьэмпабгъуэ и къуэ нэ хъурей. (МыIэрысэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф зыхэлъ жэрумэ лэпс / Суп-бульон из жарумы с картофелем

  КIэртIоф зыхэлъ жэрумэ лэпс_Суп-бульон из жарумы с картофелем
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Дагъэ зытемытыж лэпсу — г 500

КIэртIоф укъэбзауэ — г 150

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

Бжьын гъэлыбжьам:

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 50

Щэ гъэвэжауэ — г 40

Шыбжийуэ, джэдгыну — узыхуейм хуэдиз

 

 

   

Ар ягъэхьэзырын щхьэкIэ жэрумэр зыхэвыкIа лэпсыр тIэкIу ягъэдий, дагъэр къытехыгъуафIэ хъун щхьэкIэ. Телъ дагъэр къытрахри лэпсыр языж, шыуаным иракIэ, пэшхьэкум трагъэувэри зэ фIыуэ къагъэкъуалъэ. Абы Iыхьэ цIыкIуурэ упщIэта кIэртIоф укъэбза халъхьэ, и щхьэр трапIэжри мафIэ щабэм тету ягъавэ дакъикъэ пщыкIутху-тIощIкIэ. Абы бжьын гъэлыбжьа традзэ, джэдгын траудэри шыуаныщхьэр тепIауэ дакъикъитху-хыкIэ щагъэт. Фалъэ куукIэ пщтыру Iэнэм трагъэувэ. ПIастэ щIыIэ е чыржын, хьэлIамэ, щIэкхъуэ дашх.

  КIэртIоф зыхэлъ жэрумэ лэпс_Суп-бульон из жарумы с картофелем
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления
 

Бульон обезжиренный — 500 г

Картофель очищенный — 150 г

Репчатый лук очищенный — 50 г

Топленый жир — 40 г

Соль, перец, чабрец — по вкусу

 

  Бульон после варки жарумы (см. «Мясные блюда») охлаждают до 17—18°С (чтобы легче было снять застывший жир). После чего бульон процеживают через мелкое сито, ставят на плиту, доводят до кипения, закладывают нарезанный мелкими кубиками картофель, перемешивают и снова доводят до кипения. Затем нагрев уменьшают и варят суп под крышкой 15—20 мин до готовности. Готовый суп заправляют поджаркой из лука, накрывают крышкой и доводят до кипения. Затем котел снимают с плиты, посыпают чабрецом и дают отстояться 5—6 мин для улучшения вкуса и аромата.

Суп подают в горячем виде с холодной пастой, киржинами, хатла-мой, хлебом.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 8

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: