Псалъэжь: Уи бын фIыуэ зылъагъум уи щхьи фIыуэ елъагъу.
ПсынщIэрыпсалъэ: Бадэ бадзэ къеубыд, Бадэ бадзэм иреуд.
ГушыIэ: ЦIыхухэр зэкъуэшщ, ауэ псори акъылкIэкъым.
Къуажыхь: Хьэуазэ и къуэ щIыбыбгъуэ. (ЩIакхъуэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф хьэнтхъупс (япэ лIэужьыгъуэ) / Суп картофельный (1-й способ)

  кIэртIоф хьэнтхъупс, суп картофельный
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
 Тхъууэ — г 40

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 35

Псывэу — г 900

КIэртIоф укъэбзауэ — г 200

Шыгъуу, шыбжийуэ, джэдгыну — узыхуейм хуэдиз

 

Абы щхьэкIэ шыуаным тхъу иралъхьэ, мафIэ щабэм тету ягъэткIу, абы халъхьэ зэпэплIимэурэ упщIэта бжьыныщхьэ, зэIащIэурэ ягъэлыбжьэ, шыбжий сыр хьэжа халъхьэ, зэIащIэурэ тхъуэплъ дахэ хъуху ягъэлыбжьэ. ИтIанэ бэлагъкIэ зэIащIэурэ псывэ щIакIэри, мафIэ щабэм тету дакъикъитI-щыкIэ къагъэкъуалъэ, бэлагъкIэ зэIащIэурэ. Абы халъхьэ IупщIэурэ упщIэта кIэртIоф. Псывэ къэнар щIакIэжри, шыгъу хадзэ, зэIащIэ. Шыуаныщхьэр трапIэри хьэзыр хъуху ягъавэ мафIэ щабэкIэ. Хьэзыр хъуа хьэнтхъупсыр пэшхьэкум къытрахри джэдгын, бурш хаудэ, шыуаныщхьэр трапIэжри дакъикъитхукIэ щагъэтщ. Пщтыру фалъэкIэ Iэнэм трагъэувэ. Дашх щIакхъуэ, лэкъум. Шати хэзыкIэ щыIэщ.

  кIэртIоф хьэнтхъупс, суп картофельный
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления
Масло топленое — 40 г

Репчатый лук очищенный — 35 г

Горячая вода — 900 г

Картофель очищенный — 200 г

Соль, перец, чабрец — по вкусу

 

   

В котел кладут масло, репчатый лук, нарезанный мелкими квадра­тиками, ставят на плиту и, перемешивая, пассеруют на слабом огне до образования светло-румяного цвета. Добавляют перец красный молотый острый и продолжают обжаривать в течение 1 мин. Затем в пассеровку, перемешивая, подливают немного кипятка, закладыва­ют картофель, нарезанный мелкими кубиками, доливают оставшийся кипяток, солят, перемешивают, закрывают крышкой и варят до готовности при очень слабом кипении. Готовый суп снимают с плиты, по­сыпают чабрецом, накрывают крышкой и дают отстояться 2—3 мин для улучшения вкуса и аромата.Подают суп в горячем виде с хлебом, лакумами. Суп можно заправлять сметаной.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 11

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: