Псалъэжь: Фыз щэ щIыгъуэщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Зазэ и зэзыр зэзэмызэ мэуз.
ГушыIэ: Лейхэр псори - сабийхэм!
Къуажыхь: Дэнэ укIуэми, пкIэрымыкI. (Ныбжь)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф хьэнтхъупс, хугу хэлъу / Суп картофельный с пшеном

  КIэртIоф хьэнтхъупс, хугу хэлъу, Суп картофельный с пшеном
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
 

Псыуэ — г 550

Хугуу — г 30

КIэртIоф укъэбзауэ — г 50

Къуэнтхъурейуэ — г 8

Шатэу — г 40

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

Бжьын гъэлыбжьам халъхьэр:

Тхъууэ — г 15

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 15

Шыбжий плъыжь сыр хьэжауэ — узыхуейм хуэдиз

 

КIэртIоф укъэбзар зэпэплIимэ цIыкIуурэ яупщIатэ. Шыуаным ит псы къэкъуалъэм шыгъу хадзэри кIэртIофри абы халъхьэ, зэIащIэурэ зэ къытрагъэкъуалъэ. ИтIанэ мафIэр щабэ ящI, шыуаныщхьэр трапIэри дакъикъитху-хыкIэ ягъавэ. Абы зэIащIэурэ хугу лъэсар хакIутэ. Тхъурымбэр къытрахыурэ зэ къытрагъэкъуалъэ. МафIэр цIыкIу ящIри, шыуаныщхьэр тепIауэ хьэзыр хъуху — дакъикъэ 20-25- кIэ — ягъавэ. Хьэзыр хъуа хьэнтхъупсым бжьын гъэлыбжьа традзэ, шыуаныщхьэр трапIэри къэмывэу дакъикъи 5-6-кIэ щагъэт, нэхъ IэфI хъун щхьэкIэ. Iэнэм фалъэ куукIэ трагъэувэ. Шатэ халъхьэ, къуэнтхъурей трагъэщащэри пщтыру яшх. ЩIакхъуэ е лэкъум дашх.

  КIэртIоф хьэнтхъупс, хугу хэлъу, Суп картофельный с пшеном
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления
Вода — 550 г

Пшено — 30 г

Картофель очищенный — 50 г

Сметана — 40 г

Зелень — 8 г

Соль — по вкусу

Для поджарки:

Топленое масло — 15 г

Репчатый лук очищенный — 15 г

Перец красный, молотый — по вкусу

 

  Очищенный картофель нарезают мелкими кубиками, закладывают в кипящую подсоленную воду, перемешивают, доводят до кипения, уменьшают нагрев, закрывают крышкой и варят 5—6 мин. Затем за­кладывают подготовленное пшено, доводят до кипения, снимая пену. Нагрев уменьшают и варят 20—25 мин до готовности. В готовый суп добавляют поджарку из лука и перца. Закрывают крышкой и дают от­стояться 5—6 мин без кипения для улучшения вкуса и аромата. При подаче на стол в суп добавляют сметану и посыпают зеленью. Едят с хлебом, лакумами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 7

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: