Псалъэжь: ЩхьэтепIэншэ къабзэ хъуркъым.
ПсынщIэрыпсалъэ: Лэныстэ-мастэ-къэбыстэ пIастэ.
ГушыIэ: ЩIалэм пыIэ къигъуэтащ. Хуэхъупсуращ.
Къуажыхь: Мэзым ибгъу, вым и бгъуитI. (Выуэч)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф хьэнтхъупс (етIуанэ лIэужьыгъуэ) / Суп картофельный (2-й способ)

  КIэртIоф хьэнтхъупс (етIуанэ лIэужьыгъуэ), Суп картофельный (2-й способ)
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Тхъууэ — г 30

Бжьын укъэбзауэ — г 30

Псывэу — г 150

Шэ щIэмыхуу — г 1000

КIэртIоф укъэбзауэ — г 300

Шыгъуу, шыбжийуэ, джэдгыну — узыхуейм хуэдиз

  ШыуанымкIэ тхъу ягъэткIу. Абы халъхьэ зэпэплIимэ цIыкIуурэ упщIэта бжьыныщхьэ, шыбжий плъыжь сыр хьэжа хакIутэри тхъуэплъ дахэ хъуху ягъэлыбжьэ, зэIащIэурэ псывэр щIакIэ. Абы халъхьэ бзыгъэ цIыкIуурэ упщIэта кIэртIофыр, зэIащIэурэ шэ гъэпщта щIакIэ, шыгъу хадзэ. Шыуаныщхьэр трапIэри, мафIэ щабэ дыдэмтету хьэзыр хъуху ягъавэ. Хьэзыр хъуа хьэнтхъупсыр пэшхьэкубгъум трагъэувэ, джэдгын хаудэри шыуаныщхьэр тепIауэ дакъикъитI-щыкIэ щагъэт. Пщтыру Iэнэм трагъэувэ. ЩIакхъуэ е лэкъум дашх.

  КIэртIоф хьэнтхъупс (етIуанэ лIэужьыгъуэ), Суп картофельный (2-й способ)
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления
Масло топленое — 30 г

Репчатый лук очищенный — 30 г

Горячая вода — 150 г

Картофель очищенный — 300 г

Молоко цельное — 1000 г

Соль, перец, чабрец — по вкусу

   В котел кладут масло, репчатый лук, нарезанный мелкими квадра­тиками, ставят на плиту и, перемешивая, пассеруют на слабом огне до образования светло-румяного цвета. Добавляют перец красный молотый острый и продолжают обжаривать в течение 1 мин. Затем в пассеровку, перемешивая, подливают немного кипятка, заклады­вают картофель, нарезанный мелкими кубиками, заливают горячим молоком, солят, перемешивают, закрывают крышкой и варят до го­товности при очень слабом кипении. Готовый суп снимают с плиты, посыпают чабрецом, закрывают крышкой и дают отстояться 2—3 мин для улучшения вкуса и аромата. Подают суп в горячем виде с хлебом, лакумами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 8

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: