Псалъэжь: Хьэм «Сыпсэумэ, гъэмахуэм унэ сщIынщ» жеIэ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Пхъэр сошэр – пхъыр сошхыр.
ГушыIэ: Тыншу упсэуныр Iейуэ гугъущ.
Къуажыхь: Ди вы хужь цIыкIу шыгъу бэшхщ. (ДжэдыкIэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф шыпс (ещанэ лIэужьыгъуэ) (КIэртIофыщIэ кхъуейжьапхъэ лъэкIыхь) / Соус из картофеля (з-й способ)

  КIэртIоф шыпс, КIэртIофыщIэ кхъуейжьапхъэ лъэкIыхь, Соус из картофеля
 Халъхьэхэр (цIыхуищ Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр

КIэртIоф укъэбзауэ — г 400
Шатэу — г 400
Кхъуей цIынэу — г 50
ДжэдыкIэ ныкъуэ (г 20)
Тхъууэ — г 30
Бжьын укъэбзауэ — г 20

Шыбжий сыр хьэжауэ, шыгъуу, джэдгыну — узыхуейм хуэдиз

 

  КIэртIоф укъэбзар шыгъу хадзэри ягъавэ, псыр щIагъэжри зэрыпщтыру яуб, абы бжьыныщхьэ гъэлыбжьа халъхьэ, шатэ хакIэри, мафIэм трагъэувэ. ЗэIащIэурэ зэ къытрагъэкъуалъэ, итIанэ джэдыкIэ цIынэ уда халъхьэри, зэрызэIащIэм хуэдэурэ, дакъикъи 10- 15-кIэ къагъавэ. Абы и ужькIэ кхъуей цIынэ упщIэта, шыгъу халъхьэ. МафIэ мыиным тету зэIащIэурэ дакъикъи 5-6-кIэ къагъавэ. Хьэзыр хъуа кхъуейжьапхъэм джэдгын хаудэ, шыуаныщхьэр трапIэжри пэшхьэкубгъум трагъэувэ дакъикъитху-хыкIэ, мэ дахэ къыхихын щхьэкIэ. Кхъуейжьапхъэр гъуэжьыфэу, тхъу къыщIидзауэ, зэпышу щытын хуейщ. Пщтыру яшх, пIастэ, чыржын, щIакхъуэ дашх.

  КIэртIоф шыпс, КIэртIофыщIэ кхъуейжьапхъэ лъэкIыхь, Соус из картофеля
Расход продуктов на 3 порции:   Способ приготовления

Картофель очищенный — 400 г

Сметана — 400 г

Сыр свежий — 50 г

Яйцо — 20 г (половина)

 

Масло топленое — 30 г

Репчатый лук очищенный — 20 г

Перец красный острый молотый, соль, чабрец — по вкусу

 

  Картофель варят в подсоленной воде до готовности, отвар сливают, а картофель толкут в горячем виде. Добавляют поджаренный лук и сметану, затем, перемешивая, добавляют сырое взбитое яйцо, ста­вят на плиту и доводят до кипения. Нагрев уменьшают, накрывают крышкой, тушат 10—15 .мин. Затем кладут, нарезанный кусочками, свежий сыр, солят и, перемешивая, тушат на слабом огне 5—6 мин. Готовый соус посыпают чабрецом, снимают с плиты, накрывают крышкой и дают отстояться 5—6 мин для улучшения вкуса и аромата. Соус должен иметь желтоватый оттенок, быть вязким и достаточно жирным.

Едят в горячем виде с пастой, киржинами и хлебом.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 34

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: