Псалъэжь: Зи Iыхьэ зыфIэмащIэм хьэм фIешх.
ПсынщIэрыпсалъэ: Пхъэр сошэр – пхъыр сошхыр.
ГушыIэ: Улэжьэну ухуей, гъуэлъ - ухуеижынукъым.
Къуажыхь: КIуэ пэтми, бжьиз зымыкIу. (Гущэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф пIастэ (япэ лIэужъыгъуэ) / Картофельное пюре (1-й способ)

  КIэртIоф пIастэ, Картофельное пюре
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
КIэртIоф укъэбзауэ — г 430

Зэрагъэвэну псыуэ — г 250

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

  КIэртIоф вам псы къыщIэнамэ щIагъэж, шыуаным зэрилъу пщтыр щIыкIэ яуб. Лыхьэжым щIэзыгъэкIи щыIэщ, ауэ абы щыгъуэ витамин С-p мэкIуэд. КIэртIоф пIастэр пщтыру яшх, шатэ Iув, кхъуей, нащэ гъэфIэIуа — щхьэж фIэфIыр — дашх.

  КIэртIоф пIастэ, Картофельное пюре
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления

Картофель очищенный — 430 г

Вода для варки — 250 г

Соль — по вкусу

 

  Очищенный картофель варят как обычно до готовности. Отвар сливают в отдельную посуду, а картофель толкут прямо в котле дере­вянным пестиком или деревянной лопаткой, подливая небольшими порциями горячий отвар. Можно пропустить горячий картофель че­рез мясорубку, но при этом витамин С полностью разрушается. Кар­тофельное пюре подают в горячем виде с сыром, солеными огурцами или помидорами, поливают растопленным сливочным маслом.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 6

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: