Псалъэжь: Уи анэрэ уи нитIрэ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Шыбжииплъ, псы плъыжьыбзэ.
ГушыIэ: Зыри жызмыIэм щыуэну къыщIэкIынкъым.
Къуажыхь: Адакъэ мыщ, хьэщIэщ кIуэрей. (Щхьэнтэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф пIастэ (етIуанэ лIэужъыгъуэ) / Картофельное пюре (2-й способ)

  КIэртIоф пIастэ, Картофельное пюре
 Халъхьэхэр (цIыхуитху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
КIэртIоф укъэбзауэ — г 1000

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 200

Тгъууэ — г 100

Псывэу — г 400

Шыгъуу, шыбжийуэ — узыхуейм хуэдиз

  Бжьыныщхьэ укъэбзар тыкъыр цIыкIуурэ яупщIатэ, шыуаным ит тхъу къэплъам хакIутэри, зэIащIэурэ ныкъуэлыбжьэ ящI. Шыбжий сыр хьэжа хаудэри, хьэзыр хъуху ягъэлыбжьэ (тхъуэплъ дахэ хъуху). ИтIанэ кIэртIоф укъэбзар халъхьэ, ар щIимыгъэнапэу псывэ щIакIэ, шыгъу хадзэри шыуаныщхьэр тепIауэ, мафIэр ешэхауэ хьэзыр хъуху, псыр щIэвэщIэху, ягъавэ. КIэртIоф вар шыуаным зэрилъу бэлагъкIэ е убалъэкIэ яущэб щабабзэ хъухукIэ. Хьэзыр хъуа кIэртIоф пIастэм бжьын гъэлыбжьар хэшыпсыхьауэ, гъуафэу, мэ гуакIуэ къыхихыу щытын хуейщ. Хуабэу тепщэчкIэ Iэнэм трагъэувэ. Дашх шатэ, кхъуей, шэ щIэмыху, шху.

  КIэртIоф пIастэ, Картофельное пюре
Расход продуктов на 5 порций:   Способ приготовления

Картофель очищенный — 1000 г

Репчатый лук очищенный — 200 г

Масло топленое — 100 г

Кипяток — 400 г

Соль, перец — по вкусу

 

  Очищенный репчатый лук, нарезают мелкими кусочками, закладыва­ют в котел, с раскаленным до температуры 120— 130°С топленым мас­лом, перемешивая, пассеруют. Когда лук начнет подрумяниваться, до­бавляют красный острый молотый перец и пассеруют еще в течение минуты. Затем в котел закладывают очищенный картофель, заливают горячей водой, чтобы она не покрывала картофель полностью. Солят, накрывают крышкой и варят на медленном огне до готовности, т.е. до выпаривания жидкости. Картофель толкут в котле деревянным пе­стиком. Готовое картофельное пюре имеет светло-коричневый цвет, приятный вкус и запах. Подают в горячем виде, едят со сметаной, сы­ром, молоком, кефиром.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 9

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: