Псалъэжь: Жьыуэ гъуэлъи, жьыуэ тэдж.
ПсынщIэрыпсалъэ: Тебэ фIыцIэм ху пцIынэ цIынэ иупцIащ.
ГушыIэ: Улэжьэну ухуей, гъуэлъ - ухуеижынукъым.
Къуажыхь: Бжьыхьэ нэщэнэ, мамыжь Iус. (Мэкъу Iэтэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф пIастэ (еплIанэ лIэужъыгъуэ) / Картофельное пюре (4-й способ)

  КIэртIоф пIастэ, Картофельное пюре
 Халъхьэхэр (цIыхуитху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
КIэртIоф укъэбзауэ — г 1000

Зэрагъэвэну псыуэ — г 400

Тхъууэ-г 60

Шэ гъэпщтауэ — г 150

Шатэу — г 300

Бжьныщхьэ укъэбзауэ — г 80

Бжьыныху укъэбзауэ — г 30

Шыгъуу, шыбжийуэ, губгъуэпхъыу узыхуейм хуэдиз

  ШыуанкIэ тхъу ягъэплъ, абы халъхьэ тыкъыр цIыкIуурэ упщIэта бжьыныщхьэ, зэIащIэурэ шыбжий хаудэри, мафIэ щабэм тету ягъэлыбжьэ хьэзыр хъуху. Абы кIэртIоф укъэбзар халъхьэ, псывэ щIакIэ, шыгъу тIэкIу хадзэри, шыуаныщхьэр тепIауэ хьэзыр хъуху ягъавэ. Шыуаныр пэшхьэкум къытрамыхыу мафIэр ягъэункIыфIри, кIэртIофыр пщтыр щIыкIэ яуб, къыркуэ хэмылъу. Пэшхьэкур щIагъэнэжри, кIэртIоф пIастэм, зэIащIэурэ, шэ нДэмыху гъэпщта хакIэ. Шыуаныр пэшхьэкум къытрахыж. Iэнэм щытрагъэувэнум и деж кIэртIоф пIастэр пщтыру тепщэчым иралъхьэ, абы и щIыIум шатэкIэ щIа, губгъуэпхъи зыхэлъ бжьыныху шыпс тракIэж. Дашх пIастэ, щIакхъуэ, лэкъум.

  КIэртIоф пIастэ, Картофельное пюре
Расход продуктов на 5 порций:   Способ приготовления

Картофель очищенный — 1000 г

Вода для варки — 400 г

Топленое масло — 60 г

Молоко — 150 г

Сметана — 300 г

Чеснок очищенный — 30 г

Репчатый лук очищенный — 80 г

Соль, чабрец, перец — по вкусу

 

 

В котел закладывают топленное масло, пассеруют на нем репчатый лук с перцем, добавляют очищенный картофель, заливают все кипят­ком, солят и варят, накрыв крышкой, до готовности при очень слабом кипении. Котел снимают с плиты и толкут картофель до исчезнове­ния комочков. Котел снова ставят на слабый огонь и, помешивая де­ревянной лопаткой, добавляют горячее цельное молоко. Готовое пюре снимают с плиты.

При подаче пюре кладут в тарелку. Поливают чесночным соусом на сметане и посыпают чабрецом. Пюре едят горячим — с пастой, хле­бом, лакумами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 5

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: