Псалъэжь: Iуэху щIэкIэ зымыщIэр Iуэху щIэным егъалIэ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Лэныстэ-мастэ-къэбыстэ пIастэ.
ГушыIэ: Улэжьэну ухуей, гъуэлъ - ухуеижынукъым.
Къуажыхь: Небэ-къебэу джабэм дэкI. (Бабыщ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф гъэварэ кхъуей цIынэрэ / Картофель отварной со свежим сыром

  КIэртIоф гъэварэ кхъуей цIынэрэ, Картофель отварной со свежим сыром
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
КIэртIоф укъэбзауэ — г 400

Зэрагъэвэну псыуэ — г 400

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

Кхъуей цIынэу — г 100

Шатэу — г 100

Бжьыныху укъэбзауэ — г 20

Шыгъуу, шыбжий плъыжь сыр хьэжауэ — узыхуейм хуэдиз

  КIэртIоф гъэва щIэгъэгъущхьэжар зэрыпщтыру тепщэчым иралъхьэ. Щхьэхуэу тепщэч цIыкIукIэ кхъуей зэхэткIухьам бжьыныху ущэба, шатэ хэту дытрагъэувэ. Ар зэращIыр: кхъуей ягъэтIэтIам бжьыныху уба шыгъу хэлъу халъхьэ, шыбжий хадзэжри фIыуэ зэIащIэ. ЩIакхъуэ, лэкъум Iэнэм тепщэчкIэ дытрагъэувэ. Шэ хуабэ, шху трафыхьыж.

  КIэртIоф гъэварэ кхъуей цIынэрэ, Картофель отварной со свежим сыром
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления

Картофель очищенный — 400 г

Вода для варки — 400 г

Сыр свежий — 100 г

Сметана — 100 г

Чеснок очищенный — 20 г

Перец красный острый молотый, соль — по вкусу

 

 

Очищенный картофель закладывают в кипящую воду, слегка солят, накрывают крышкой и варят на слабом огне до готовности. Отвар сливают, а картофель обсушивают в течение 1 мин. Чеснок толкут с солью, добавляют свежий нарезанный сыр, перчат. Горячий карто­фель кладут в тарелку. Отдельно в блюдце подают сыр с чесноком, полив сметаной.

Запивают теплым молоком, кислым молоком. Можно подать хлеб, лакумы.

Горячий картофельный отвар полезно пить при простудных забо­леваниях.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 36

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: