Псалъэжь: Дунейр къэкIухьи, уи унэ ихьэж.
ПсынщIэрыпсалъэ: Бадэ бадзэ къеубыд, Бадэ бадзэм иреуд.
ГушыIэ: ЩIалэм пыIэ къигъуэтащ. Хуэхъупсуращ.
Къуажыхь: Ди хъурей лыгъуапцIэщ. (Къэб)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф гъэва (япэ лIэужьыгъуэ) / Картофель отварной (1-й способ)

  КIэртIоф гъэва, Картофель отварной
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
КIэртIоф укъэбзауэ — г 400

Зэрагъэвэну псыуэ — г 450

Бжьыныху укъэбзауэ — г 4

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

  КIэртIофыр зэхадз, ятхьэщI, яукъэбзри аргуэру псы щIакIэ, ятхьэщIыж. КIэструлым ит псы къавэм халъхьэ, шыгъу тIэкIу хадзэри и щхьэр тепIауэ мафIэ щабэм тету ягъавэ хьэзыр хъуху, дакъикъэ 25-30 хуэдизкIэ. Мэ дахэ ищIын икIи нэхъ IэфI хъун щхьэкIэ вэным дакъикъипщI-пщыкIутI иIэжу абы бжьыныху хьэдзитI-щы халъхьэ. Ва нэужь псыр щIагъэж, кIэструлым и щхьэр тепIауэ пэшхьэкум трагъэувэжри, зы дакъикъэ хуэдизкIэ трагъэтщ. ИтIанэ тепщэчым иралъхьэри зэрыпщтыру яшх. Языныкъуэхэм кIэртIоф пщтырым и щхьэм тхъуцIынэ тралъхьэ. Шатэ Iув, кхъуей, нащэ гъэфЫуа дашх. КIэртIофыр лы гъэвам е гъэжьам и гъусэу Iэнэм трагъэувэ. Ягъэвэну щытрагъэувэкIэ, кIэртIофым псы куэд щIакIэркъым, щIигъанэ къудейуэ щытын хуейщ ар. Псы куэдым кIэртIофыр егъэуцIын, и IэфIыр щIех.

  КIэртIоф гъэва, Картофель отварной
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления

Картофель очищенный — 400 г

Вода для варки — 450 г

Чеснок очищенный — 4 г

Соль — по вкусу

 

  Картофель перебирают, промывают, очищают от кожуры и снова моют в холодной воде, кладут в котел с горячей водой, солят, накры­вают крышкой, доводят до кипения, уменьшают нагрев, варят при­мерно 30 мин, до готовности. Чтобы картофель имел приятный вкус, за 10—12 мин до готовности в отвар добавляют 2—3 дольки чеснока. Отвар сливают в другую посуду, котел снова ставят на полминуты на огонь, чтобы подсушить картофель. Подают отварной картофель со сметаной, сыром, солеными огурцами и помидорами.

Отвар очень полезно пить в горячем виде при простудных заболе­ваниях.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 17

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: