Псалъэжь: ФIызыфI и Iэнэ зэтетщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Пыжь пызу пыту жыг.
ГушыIэ: Си нэм езгъэплъати, азбукэр зэзгъэщIэну къызжаIащ.
Къуажыхь: Махуэм къолъых, жэщым долъей. (Джэд)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф гъэва-гъэдия / Салат из картофеля

  КIэртIоф гъэва-гъэдия, Салат из картофеля
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр

КIэртIоф мыукъэбзауэ — г 200

Бжьын цIынэу — г 50

Бжьыныху укъэбзауэ — г 20

Шатэу — г 80

Шыгъуу, шыбжийуэ — узыхуейм хуэдиз

 

КIэртIоф тхьэщIар и фэр зэрытелъу ягъавэ хьэзыр хъуху. Псы щIагъэжри, ягъэупщIыIу, яукъэбз, пIащIэ цIыкIуурэ яупщIатэ. Бжьын цIынэ гъэкъэбзар сэкIэ зэпагъэлъэлъ, бжьыныху укъэбзар яуб. Ахэр фалъэ куум иралъхьэри, шыгъу, шыбжий сыр хьэжа хадзэ, шатэ хакIэжри, зэрызэхэмыпIытIэным хуэсакъыурэ кIэртIоф IупщIэхэр хагъэзэрыхь. Iэнэм щытрагъэувэкIэ тепщэч куу цIыкIум иралъхьэри, бжьын цIынэ упщIэта тракIутэж. Дашх щIакхъуэ, лэкъум.

  КIэртIоф гъэва-гъэдия, Салат из картофеля
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления
Картофель неочищенный — 200 г

Лук зеленый — 50 г

Чеснок очищенный — 20 г

Сметана — 80 г

Соль, перец — по вкусу

 

  Картофель тщательно моют и варят, не очищая от кожуры. Воду сли­вают, картофель охлаждают, затем, очистив от кожуры, нарезают тон­кими ломтиками. Зеленый лук промывают и мелко нарезают. Чеснок тоже нарезают мелкими кусочками, а затем толкут, добавляя соль.

В толченый чеснок добавляют сметану, специи и перемешивают. При подаче на стол, нарезанный картофель укладывают в салатницу, по­ливают сметаной с толченым чесноком и посыпают зеленым луком. Едят с хлебом, лакумами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 4

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: