Псалъэжь: Гуауэ зымылъэгъуам гуапэ зэхищIыкIыркъым.
ПсынщIэрыпсалъэ: Шыбжииплъ, псы плъыжьыбзэ.
ГушыIэ: Гъуэлъыжын хуейщ зэрыжаIэу, сыкъомэжэлIэж…
Къуажыхь: Бо нэщI шкIащIэ щокIэрахъуэ. (Бзэгу)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф цIывынэкIэ щIа хьэнтхъупс (япэ лIэужъыгъуэ) / Суп с картофельными клецками (1-й способ)

  КIэртIоф цIывынэкIэ щIа хьэнтхъупс, Суп с картофельными клецками
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр

Лэпсу — г 1500

КIэртIоф укъэбзауэ — г 300

Пхъы укъэбзауэ — г 70

Бжьыныху укъэбзауэ — г 40

Гуэдз хьэжыгъэу — г 60

ДжэдыкIэу — 1 

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

Бжьын гъэлыбжьам:

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 50

Тхъууэ — г 40

Шыбжий сыр хьэжауэ — узыхуейм хуэдиз

 

  Лэпс къэкъуалъэм чымчыркIэ зэIащIэурэ хакIутэ кIэртIоф цIывынэ, зэпэплIэшэурэ упщIэта пхъы гъэкъэбза икIи дакъикъитху-икIэ ягъавэ. ИтIанэ бжьыныху-шыгъу халъхьэ, зэIащIэ, шыуаныщхьэр трапIэри, мафIэ щабэм тету хьэзыр хъуху ягъавэ. Хьэнтхъупс вам бжьын гъэлыбжьа традзэ, шыуаныщхьэр трапIэжри къэмывэу дакъикъитху-хыкIэ щагъэт. Iэнэм фалъэкIэ пщтыру трагъэувэ. ЩIэкхъуэ дашх.

КIэртIоф цIывынэр зэрагъэхьэзырыр:

КIэртIоф пIастэ ящIри ар ягъэупщIыIу и хуабагъыр градус 35- рэ хъуху. Абы халъхьэ джэдыкIэ уда, зэIэщIэурэ гуэдз хьэжыгъэ ухуэнщIэ ираудри, тхьэвым хуэдэу япщ. Тхьэв пщар гуэдз хьэжыгъэ зытеуда Iэнэм тралъхьэри хупхъэкIэ яху зэпэплIимэу, Iувагъыр мм 8-10 хъууэ. а тхьэв хуар сэкIэ кIыхьу зэпагъэж, и бгъуагъыр см 3-4 хъууэ, а къыпагъэжахэр хьэжыгъэ кIэщIэудэурэ, щы- плIыуэ зэтралъхьэж. ИтIанэ абы сэкIэ къыпаупщIыж см 3-4 хъу зэпэплIимэхэр.

  КIэртIоф цIывынэкIэ щIа хьэнтхъупс, Суп с картофельными клецками
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления
Бульон — 1500 г

Репчатый лук очищенный — 50 г

Картофель очищенный — 300 г

Морковь очищенная — 70 г

Чеснок очищенный — 40 г

Пшеничная мука — 60 г

Яйцо — 1 шт.

Масло топленое — 40 г

Соль, перец — по вкусу

 

  В кипящий бульон закладывают, перемешивая шумовкой, картофель­ные клецки, морковь, нарезанную мелкими кубиками, и варят 5—8 мин. Затем закладывают толченый чеснок с солью, перемешивают, закрывают крышкой и варят при очень слабом кипении до готовно­сти. Готовый суп заправляют поджаркой, накрывают крышкой и дают отстояться 5—6 мин для улучшения вкуса и аромата. Подают в горячем виде с хлебом, лакумами.

Приготовление клецек:

В теплое картофельное пюре (35—40˚С) кладут взбитые яйца, раз­мешивают, добавляют пшеничную муку и замешивают тесто. Готовое тесто кладут на стол, посыпанный мукой, раскатывают в форме ква­драта толщиной 8—10 мм, разрезают его на полоски шириной 3—4 см. Затем полоски накладывают друг на друга, присыпая их мукой, чтобы не слипались, и нарезают квадратики длиной 3—4 см.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 5

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: