Псалъэжь: Еущий зы махуэщ, хабзэ хьэху махуищщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Набдзэ и бдзапцIэр егъэцIу.
ГушыIэ: Сэ жысIахэр си Iуэхужщ, ауэ уэ зыхэпхар сщIэкъым…
Къуажыхь: Унэм икI, щIым икIыж. (Iугъуэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф цIывынэкIэ щIа хьэнтхъупс (етIуанэ лIэужъыгъуэ) / Суп с картофельными клецками (2-й способ)

  КIэртIоф цIывынэкIэ щIа хьэнтхъупс, Суп с картофельными клецками
 Халъхьэхэр (цIыхуитI Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Шэ щIэмыхуу — г 1400

КIэртIоф укъэбзауэ — г 300

Гуэдз хьэжыгъэу — г 60

ДжэдыкIэу — 1 

ТхъуцIынэу — г 30

Шатэу — г 50

Шыгъуу — узыхуейм хуэдиз

Бжьын гъэлыбжьам:

Тхъууэ — г 30

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 40

Шыбжий сыр ущэбауэ — узыхуейм хуэдиз

 

  Абы щхьэкIэ шыуаным псы щIыIэ ирагъэжыхь, шэщIэмыху иракIэ, шыгъу хадзэри зэ къытрагъэкъуалъэ зэIэщIэурэ. Абы бэлагъкIэ зэIэщIэурэ кIэртIоф цIывынэр хакIутэ. Ягъавэ мафIэ щабэм тету хьэзыр хъуху. Хьэнтхъупс хьэзыр хъуар пэшхьэкум къытрахри бжьын гъэлыбжьа традзэ, шыуаныщхьэр трапIэри щагъэтщ дакъикъитху-хыкIэ. Iэнэм фалъэкIэ трагъэувэ шатэ текIэуэ. Дашх щIэкхъуэ, лэкъум.

  КIэртIоф цIывынэкIэ щIа хьэнтхъупс, Суп с картофельными клецками
Расход продуктов на 2 порции:   Способ приготовления
Молоко — 1400 г

Картофель очищенный — 300 г

Репчатый лук очищенный — 40 г

Пшеничная мука — 60 г

Яйцо — 1 шт

Масло сливочное — 30 г

Масло топленое — 30 г

Сметана — 50 г

Соль, перец — по вкусу

 

  Котел ополаскивают холодной водой, наливают цельное молоко, солят, доводят до кипения и засыпают, при постоянном помешивании, картофельные клецки, варят при слабом нагреве до готовности. Готовый суп заправляют поджаркой.

Подают в горячем виде, полив сметаной. Едят с хлебом, лакумами. Приготовление клецек:

В теплое картофельное пюре (35—40° С) кладут взбитые яйца, размешивают, добавляют пшеничную муку и замешивают тесто. Готовое тесто кладут на стол, посыпанный мукой, раскатывают в форме ква¬драта толщиной 8—10мм, разрезают его на полоски шириной 3—4 см. Затем полоски накладывают друг на друга, присыпая их мукой, чтобы не слипались, и нарезают квадратики длиной 3—4 см.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Первые блюда, ХьэнтхъупсхэкIхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 4

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: