Псалъэжь: Уи щхьэ темылъ тумылъхьэ.
ПсынщIэрыпсалъэ: КIыгуугур хьэгуагуэ? ХьэкIагуэ кIыгуугу?
ГушыIэ: Лейхэр псори - сабийхэм!
Къуажыхь: Хьэлъэ темылъу бом щIэмыхьэ. (Бжэмышх)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIэртIоф цIывынэ / Картофельные клецки

  КIэртIоф цIывынэ, Картофельные клецки
 Халъхьэхэр (цIыхуищ Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
КIэртIоф укъэбзауэ — г 375

Гуэдз хьэжыгъэу — г 65

ДжэдыкIэу — 1

Шыгъуу, шатэу, бжьыныхуу — узыхуейм хуэдиз

 

  КIэртIоф пIастэ хуабэм, градус 35-40 зиIэм, джэдыкIэ цIынэ уда халъхьэ, зэIащIэри гуэдз хьэжыгъэ хакIутэ. Псори зэхэзэрыхьыху тхьэвым хуэдэу япщ. Ар гуэдз хьэжыгъэ зытеуда Iэнэм тралъхьэри, хупхъэкIэ яху зэпэплIимэу, и Iувагъыр мм 8-10 хъууэ. Тхьэв хуар псыгъуэ цIыкIуурэ, и бгъуагъыр см 3-4 хъууэрэ, зэпагъэж. ЗэкIэрымыпщIэн щхьэкIэ, хьэжыгъэр траудэурэ ахэр зэтралъхьэж, итIанэ IупщIэурэ зэпагъэжыж, я кIыхьагъыр см 3-4 хъууэ. Шыгъу зыхэдза лэпсым тхьэв зэпыупщIахэр хакIутэ, зэкIэрымыпщIэн щхьэкIэ чымчыркIэ зэIащIэурэ ягъавэ. Щывынэр щывам деж лэпсыщхьэм къыдредзеиж. Ар чымчыркIэ къыхахыж, тепщэчым иралъхьэ, шатэ е шатэкIэ щIа бжьыныху шыпс тракIэри, Iэнэм трагъэувэ. Зыри дашхыркъым.

  КIэртIоф цIывынэ, Картофельные клецки
Расход продуктов на 3 порции:   Способ приготовления

Картофель очищенный — 375 г

Пшеничная мука — 65 г

Яйцо — 1 шт.

Соль, сметана, чеснок — по вкусу

 

  В теплое картофельное пюре — 35—40˚С кладут взбитое яйцо, пере­мешивают, добавляют пшеничную муку и замешивают тесто. Тесто кладут на стол, посыпанный мукой, раскатывают в виде квадрата толщиной 8—10 мм, отрезают полоски шириной 3—4 см. Затем по­лоски накладывают друг на друга, пересыпав их мукой, чтобы не слипались, нарезают длиной 3—4 см, кладут в кипящую подсоленную воду или бульон и варят, помешивая, до готовности. Готовые клецки всплывают на поверхности отвара.

Клецки вынимают из отвара шумовкой, кладут в тарелку, полива­ют сметаной или чесночным соусом на сметане.

Подают в горячем виде, как самостоятельное блюдо.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 17

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: