Псалъэжь: ШыIэ зиIэм насып иIэщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Пхъэр сошэр – пхъыр сошхыр.
ГушыIэ: Зэ къэзгъэпцIэфам иджыри хузэфIэкIынущ.
Къуажыхь: Мэл хужь псы йофэ. (Дзэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

КIапэ дагъэкIэ гъэжьа кIэртIоф / Картофель, жаренный на курдючном жире

  КIапэ дагъэкIэ гъэжьа кIэртIоф, Картофель, жаренный на курдючном жире
 Халъхьэхэр (зы цIыху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр

КIэртIоф укъэбзауэ — г 200

КIапэ дагъэу — г 50

Шыгъуу, шыбжий сыр хьэжауэ — узыхуейм хуэдиз

  КIэртIофыр IупщIэурэ яупщIатэ, шыгъу хадзэри зэIащIэ, иужькIэ Iэнэ гъущэм тракIутэри ягъэжэпхъ. ТебэкIэ кIапэ дагъэр ягъэткIу, абы кIэртIоф жэпхъар халъхьэ, тебащхьэр трапIэри мафIэ иным тету зэIамыщIэу дакъикъи 4-5 хуэдизкIэ ягъажьэ, зы лъэныкъуэр тхъуэплъ дахэ хъуху. ИтIанэ мафIэр щабэ дыдэ ящIри, зы дакъикъэ хуэдизкIэ ягъажьэ. Тебащхьэр трахри кIэртIофыр зэрагъэдзэкI (кIэртIоф жьахэр езыхэр зэкIэрыпщIэжауэ щытын хуейщ). КIэртIоф зэгъэдзэкIам шыбжий сыр траудэ, тебащхьэр трапIэжри мафIэ иным тету ягъажьэ дакъикъи 4 хуэдизкIэ. МафIэр щабэ дыдэ ящIыжри, зы дакъикъэ хуэдизкIэ ягъажьэ. КIэртIоф жьар зэIащIэри тепщэчым иралъхьэ. Шастэ хуабэ щIыгъуу пщтыру яшх. Шэ хуабэ трафыхьыж.

  КIапэ дагъэкIэ гъэжьа кIэртIоф, Картофель, жаренный на курдючном жире
Расход продуктов на 1 порцию:   Способ приготовления

Картофель очищенный — 200 г

Курдючный растопленный жир — 50 г

Соль, перец — по вкусу

 

 

Очищенный картофель нарезают тонкими дольками, солят, пере­мешивают. Нарезанный картофель выкладывают на стол или раз­делочную доску и слегка обсушивают. В сковороде растапливают курдючный жир, кладут, выравнивая, картофель, накрывают крыш­кой и жарят на сильном огне 4—5 мин, не перемешивая. Затем нагрев уменьшают, жарят картофель еще 1 мин. Крышку снихмают, карто­фель переворачивают золотистой корочкой вверх, перчат, на силь­ном огне под крышкой дожаривают до готовности 3—4 мин. Нагрев уменьшают и выдерживают картофель еще в течение 1 мин.

Готовый картофель перемешивают и подают в горячем виде с те­плой пастой. Запивают теплым молоком.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 3

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: