Псалъэжь: Адэм имылъэгъуа къуэм елъагъу.
ПсынщIэрыпсалъэ: Лэныстэ-мастэ-къэбыстэ пIастэ.
ГушыIэ: Псы емыжэхым, бдзэжьейр къыхэпхынукъым.
Къуажыхь: Уд бын ди бжыхь гъуанэ къыдоплъ. ((Шыбжий)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Къэбыстэ зэхэупщIэта / Салат из свежей капусты

  Къэбыстэ зэхэупщIэта, Салат из свежей капусты
 Халъхьэхэр (цIыхуитху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
Къэбыстэу — г 1000

Шатэу — г 300

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 300

Шыгьуу, шыбжийуэ — узыхуейм хуэдиз

  Нащэ нэхъ щхъуантIэхэр къыхахри псы щIыIэкIэ ятхьэщI, я фэхэр Iувмэ, яукъэбз. Бзыгъэ кIыхьу е хъурейуэ, пIащIэу яупщIатэ, тепщэчым иралъхьэ, Къэбыстэр, гъуэжь хъуа и фэр трагъэжри, псы щIыIэкIэ ятхьэщI, IыхьиплI-Iыхьитхуу зэгуагъэж, бгъузэ цIыкIуурэ яупщIатэ, итIанэ дзэху шынакъым иралъхьэ, шыгъу хаудэри щабэ хъуху IэкIэ зэIащIэ, абы къыщIэжа псыри иракIут. ЗэхэупщIэтам шыбжий фIыцIэ, шыбжий плъыжь сыр хьэжа, шатэ халъхьэри, аргуэру бжэмышхкIэ зэIащIэж. Iэнэм тепщэч цIыкIукIэ трагъэувэ, бжьыныщхьэ упщIэта тегъэщэщауэ. ЩIакхъуэ е лэкъум дашх.

  Къэбыстэ зэхэупщIэта, Салат из свежей капусты
Расход продуктов на 5 порций:   Способ приготовления

Капуста белокочанная — 1000 г

Сметана — 300 г

Репчатый лук очищенный — 300 г

Соль, перец — по вкусу

 

 

Капусту очищают От сухих и поврежденных листьев, промывают хо­лодной водой; разрезают на 4—5 частей, шинкуют соломкой, кладут в эмалированную посуду, солят и перетирают руками до размягче­ния. Выделившийся сок сливают, в капусту добавляют красный моло­тый острый перец, черный перец, сметану и перемешивают.

Подают в салатницах, посыпав нарезанным полукольцами репча­тым луком. Едят с хлебом, лакумами.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 26

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: