Псалъэжь: ШыфIрэ гуфIрэ зэхуэщкъым.
ПсынщIэрыпсалъэ: Бадэ бадзэ къеубыд, Бадэ бадзэм иреуд.
ГушыIэ: Сыт хуэдиз сымыщIа иджыри сымыщIэныр сыт хуэдиз
Къуажыхь: Мэзым ибгъу, вым и бгъуитI. (Выуэч)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Къэбыстэ шыуа / Капуста соленая

  Къэбыстэ шыуа, Капуста соленая
 Халъхьэхэр:   ЗэраупщэфIыр
Къэбыстэ хужьу — г 8000

Шыгъуу — г 120

Бжьыныху укъэбзауэ — г 120

Бжьыныщхьэ укъэбзауэ — г 200

Шыбжий сыр плъыжь мыхьэжауэ — г 40

Шыбжий фIыцIэ мыхьэжауэ — г 20

Къуэнтхъурейуэ — г 160

  Къэбыстэр ягъэкъабзэ, псыгъуэ цIыкIуурэ, хъынкIэлым ещхьу, яупщIатэ, хьэкъущыкъу куум иралъхьэ, шыгъу хагъэщащэри IитIкIэ зэIащIэ, и щхьэр трапIэри, шыгъур къэбыстэм хыхьэн щхьэкIэ, щIыIапIэ деж ягъэув сыхьэтищ-плIыкIэ. Щхьэхуэу бжьыныщхьэ, бжьыныху яукъэбзри цIыкIу-цIыкIуурэ яупщIатэ. Абы тыкъыр цIыкIуу упщIэтауэ шыбжий сыр, шыбжий фIыцIэ мыхьэжа халъхьэ. А псори фIыуэ зэIащIэурэ зэхапIытIэ, а зэхалъхьар къэбыстэм халъхьэри, зэхэзэрыхьыхукIэ зэIащIэ. ИтIанэ къуэн хаудэри, и щхьэм хьэлъэ гуэр тралъхьэ, щхьэтепIэр трапIэжри, зы тхьэмахуэ хуэдизкIэ щIыIапIэ деж ягъэув, фIыуэ зэхэшыпсыхьын щхьэкIэ. Iэнэм щытрагъэувэнум деж тепщэч цIыкIум пIинэу иралъхьэ. КIэртIоф гъэва, пIастэ хуабэ, щIакхъуэ дашх.

  Къэбыстэ шыуа, Капуста соленая
Расход продуктов:   Способ приготовления

Капуста белокочанная — 8000 г

Соль — 120 г

Чеснок очищенный — 120 г

Репчатый лук очищенный — 200 г

Перец стручковый острый красный — 40 г

Перец горошком — 20 г

Петрушка — 160 г

 

 

Очищенную капусту шинкуют соломкой, кладут в эмалированную посуду, солят, тщательно перетирают руками, накрывают крышкой и ставят в прохладное место на 3—4 часа для созревания. Репчатый лук и чеснок мелко нарезают, кладут в отдельную эмалированную по­суду, добавляют перец, нарезанный мелкими кусками, перец горош­ком и перетирают до выделения сока. Эту массу перекладывают в уже подсолившуюся капусту, хорошо перемешивают, кладут нарезанную петрушку. Сверху кладут груз, закрывают крышкой и ставят на 5—6 дней в холодное место.

Подают с отварным картофелем, пастой, хлебом.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 4

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: