Псалъэжь: Пщы хабзэ щыIэкъым, уэркъ хабзэ нэхъ.
ПсынщIэрыпсалъэ: КIыгуугур хьэгуагуэ? ХьэкIагуэ кIыгуугу?
ГушыIэ: Си нэм езгъэплъати, азбукэр зэзгъэщIэну къызжаIащ.
Къуажыхь: Хьэ хужьитI зэрошх. (Дзэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Къэбыстэ гъэва гъэдия / Салат из отварной капусты

  Къэбыстэ гъэва гъэдия , Салат из отварной капусты
 Халъхьэхэр (цIыхуитху Iыхьэ):   ЗэраупщэфIыр
 

Къэбыстэ хужьу — г 500

Шатэу — г 100

Шхууэ — г 50

Бжьыныхуу, шыгъуу, шыбжийуэ — узыхуейм хуэдиз

  Къэбыстэ хужьыр ягъэкъабзэ, фэ тегъукIахэр трагъэж, и купсэр кърагъэжри псы щIыIэкIэ ятхьэщI, шыуаным иралъхьэ, псывэ щIакIэ, шыгъу мащIэ халъхьэри, мафIэ щабэм тету шыуаныщхьэр тепIауэ ягъавэ. Къэбыстэ вар псывэм къыхах, шыбзэм иралъхьэри, псы къэгъэкъуэлъа гъэупщIыIужа щIагъэжурэ ягъэупщIыIу. ИтIанэ къэбыстэ дияр хъынкIэлым ещхьу яупщIатэ. Фалъэм иралъхьэри шатэ, шыгъу, бжьыныху ущэба, шху, шыбжий сыр, шыбжий фIыцIэ халъхьэ. Псори фIыуэ зэIащIэри, и щхьэр тепIауэ дакъикъэ 15-20-кIэ щIыIалъэм дагъэувэ, нэхъ зэхэшыпсыхьын икIи диин щхьэкIэ. Iэнэм тепщэч цIыкIукIэ трагъэувэ. Дашх пIастэ, чыржын, хьэламэ, щIакхъуэ. Мы шхыныгъуэр витаминкIэ къулейщ.

  Къэбыстэ гъэва гъэдия , Салат из отварной капусты
Расход продуктов на 5 порций:   Способ приготовления

Капуста — 500 г

Сметана — 100 г

Кислое молоко — 50 г

Чеснок, соль, специи — по вкусу

 

 

Белокочанную капусту очищают, вырезают кочерыжку и промывают холодной водой. Затем капусту кладут в котел, заливают горячей во­дой с небольшим количеством соли, накрывают крышкой и варят до готовности при слабом кипении. Отваренную капусту перекладыва­ют в дуршлаг и обмывают холодной, кипяченой водой. Охлажденную капусту слегка обсушивают и нарезают, как домашнюю лапшу, добав­ляют чесночный соус на сметане и кислом молоке, посыпают перцем. Полученную массу перемешивают, накрывают крышкой и ставят в прохладное место на 15—20 мин для созревания.

Перед подачей на стол салат перемешивают, кладут в салатницу горкой. Такой салат приятен на вкус, богат витаминами и минераль­ными веществами.

Едят с пастой, киржинами, хатламой или хлебом.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 3

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: