Псалъэжь: ЦIыху игъэсар жыIэдаIуэщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Жамыбгъэ бгъэгу хужь мэжьэгъуашхэ.
ГушыIэ: Лейхэр псори - сабийхэм!
Къуажыхь: Дарий мэз шыбзыбэ щIаху. (Ужьгъэ)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Къэб жылэ гъэлыгъуа / Семена тыквы поджаренные

Къэб жылэ гъэлыгъуа, Семена тыквы поджаренные
ЗэраупщэфIыр

Къэб жылэр ягъэкъабзэ, лъэхъыцхэр къыкIэрах, псы хуабэпцЫэ ятхьэщI, ягъэжэпхъыжри, тебэ пщтырым е шыуаным иракIутэ, чымчыркIэ зэIащIэурэ, градус 75-80 хъу мафIэм тету дакъикъэ 20-30 хуэдизкIэ ягъэлыгъуэ. Къэб жылэр пхъэбгъум телъу дыгъэкIи ягъэгъуу щытащ. НэхъыфIыр жылэр дыгъэкIэ гъэгъуамэщ. Ар тыншу зэтопкI, и купщIэр къикIыгъуафIэщ. Къэб жылэ гъэлыгъуар кIэтIий уз зиIэхэм я дежкIэ сэбэпышхуэщ.

Къэб жылэ гъэлыгъуа, Семена тыквы поджаренные
Способ приготовления
Семена очищают от мякоти, промывают, обсушивают, затем кладут в сковороду небольшим слоем и, перемешивая шумовкой, жарят 25—30 мин при 70—80°С. Семена можно сушить и на солнце при 15—18°С, насыпав их на деревянную доску. Семена тыквы используют как глистогонное средство.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 12

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: