Псалъэжь: Бэр зэкъуэтмэ — текIуэныгъэщ.
ПсынщIэрыпсалъэ: Набдзэ и бдзапцIэр егъэцIу.
ГушыIэ: Интернетыр къызэрежьэрэ тхэр еджэм нэхъыбэ хъуащ
Къуажыхь: Ди унэ щIыбагъ бгъитI щызэрошх. (Щхьэл)

УздэщыIэр

Къэплъыхъуэр

Къэб гъэва, фошыгъу хэлъу / Тыква отварная с сахаром

Къэб гъэва, фошыгъу хэлъу, Тыква отварная с сахаром
ЗэраупщэфIыр

Шыуаным псы щIыIэ тIэкIу иракIэ, IупщIэурэ зэгуэуда къэб цIынэр абы из хъуху иралъхьэ, зыхуейм хуэдиз фошыгъу хакIутэри, шыуаныщхьэр тепIауэ ягъавэ хьэзыр хъуху. Къэбыр щывэкIэ а фошыгъупсыр зыщIефри щыпшхкIэ къэбыр IэфIыбзэщ. Шыуаным кърахыжри тепщэч лъащIэбгъуэм иралъхьэ. Шэ трафыхьурэ яшх.

Къэб гъэва, фошыгъу хэлъу, Тыква отварная с сахаром
Способ приготовления
В котел наливают немного воды, добавляют сахар, перемешивают. Тыкву моют, насухо вытирают, рубят на 2—3 части, удаляют семена, разрезают на небольшие куски и кладут в котел кожурой верх. Котел плотно закрывают крышкой и варят тыкву до выпаривания жидко¬сти. Сахар, растворяясь, впитывается в тыкву полностью, и она ста¬новится сладкой.
Готовые куски тыквы вынимают из котла, осторожно, не ломая, перекладывают на поднос или в тарелку. Едят с холодным молоком.

Щыуагъэ къэбгъуэтам къыхэгъэщи ипIытIэ сэмэгумкIэ щыт Ctrl-рэ+Enter-рэ.


Зыхыхьэр: Адыгэ шхыныгъуэхэр, Блюда адыгской (черкесской) кухни, Блюда из овощей, ХадэхэкI ерыскъыгъуэхэр

Уи цIыхугъэхэм къегъащIэ!




Зыгуэр къэптхыным:

Къытхыхьэ

Сайтым къихьар

Яндекс.Метрика Счетчик PR-CY.Rank Рейтинг@Mail.ru
ЦIыхуу еплъар: 2

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: